Следва

Б като Библия, Б като Блог

ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: Цветна, ярка кожа с косъм

Излизаме от рамката на обичайното в тенденциите за сезона - дотук твърдо цветовете и тяхното... 

All fashion преди 10 години

Излизаме от рамката на обичайното в тенденциите за сезона - дотук твърдо цветовете и тяхното флорално смесване в изобилието от цветя и цвят за есента и зимата, и завиваме към една колкото раздвояваща, толкова и праволинейна тенденция.

Екзотичната кожа с косъм е нещо много специално този сезон, а основната й характеристика е една. И тя отново е: Цвят! Цветът, този труден и лесен едновременно властелин, господства и тук, само че в този случай го нанасяме върху скъпа и ефектна кожа с косъм от най-различни представители на фауната.

Разноцветната, извънредно красива и също толкова нахална кожа, е предложение мултиплицирано от много дизайнери за предстоящото хладно време, и определено привлича желанието да притежаваш поне едно. Едно палто, едно къса сетре, едно манто или поне един маншон.

Категоричен must-have за силно модните хора, коженото украшение идва в сезона на студа в огромно разнообразие от цветове, дължини и стилове. С луксозният му допир си играят Fendi, Vionnet, Roberto Cavalli, Calvin Klein, Marni, Anna Sui, Angelo Marani, Versace...

Вариациите при връхните дрехи са безбройни - от много обемни пухени палта, през силно вталени и фиксирани с колан; от манта с очарователно разпилян косъм до средата на бедрото до много къси сетрета, перфектни за вечер на забави и разточителство ала Гетсби.

Отделна глава в тази толкова шарена /и скъпа/ модна книга е отделена на аксесоарите, и особено много на яките.

От малки, почти кръгли якички от визон за плахи момичета при Carolina Herrera, до умопомрачителни, тип кабаретни, шалове, тип боа при Lanvin, респективно до наметнати и вързани с колан отпред и изпълняващи функцията на елек при Thakoon.


Blumarine

Изобилни са още чантите с елемент с косъм - Valentino, Philip Lim, Louis Vuitton, обувките, шапките и ръкавиците. 


Alexander Wang

Тържествено ги откриваме като едри маншети при вълнените сака и палта, модерно и различно - при Alexander Wang като дълги и дебели ръкавици, а фриволно - вместо бретон при Fendi.


Fendi

Виж още: 
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: НЕУТРАЛНО от главата до петите
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: БЯЛО
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: РОЗОВО
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: ЗИМНА ГРАДИНА
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: Пурпур + Рубин
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.