Следва

Б като Библия, Б като Блог

ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: Цветна, ярка кожа с косъм

Излизаме от рамката на обичайното в тенденциите за сезона - дотук твърдо цветовете и тяхното... 

All fashion преди 10 години

Излизаме от рамката на обичайното в тенденциите за сезона - дотук твърдо цветовете и тяхното флорално смесване в изобилието от цветя и цвят за есента и зимата, и завиваме към една колкото раздвояваща, толкова и праволинейна тенденция.

Екзотичната кожа с косъм е нещо много специално този сезон, а основната й характеристика е една. И тя отново е: Цвят! Цветът, този труден и лесен едновременно властелин, господства и тук, само че в този случай го нанасяме върху скъпа и ефектна кожа с косъм от най-различни представители на фауната.

Разноцветната, извънредно красива и също толкова нахална кожа, е предложение мултиплицирано от много дизайнери за предстоящото хладно време, и определено привлича желанието да притежаваш поне едно. Едно палто, едно къса сетре, едно манто или поне един маншон.

Категоричен must-have за силно модните хора, коженото украшение идва в сезона на студа в огромно разнообразие от цветове, дължини и стилове. С луксозният му допир си играят Fendi, Vionnet, Roberto Cavalli, Calvin Klein, Marni, Anna Sui, Angelo Marani, Versace...

Вариациите при връхните дрехи са безбройни - от много обемни пухени палта, през силно вталени и фиксирани с колан; от манта с очарователно разпилян косъм до средата на бедрото до много къси сетрета, перфектни за вечер на забави и разточителство ала Гетсби.

Отделна глава в тази толкова шарена /и скъпа/ модна книга е отделена на аксесоарите, и особено много на яките.

От малки, почти кръгли якички от визон за плахи момичета при Carolina Herrera, до умопомрачителни, тип кабаретни, шалове, тип боа при Lanvin, респективно до наметнати и вързани с колан отпред и изпълняващи функцията на елек при Thakoon.


Blumarine

Изобилни са още чантите с елемент с косъм - Valentino, Philip Lim, Louis Vuitton, обувките, шапките и ръкавиците. 


Alexander Wang

Тържествено ги откриваме като едри маншети при вълнените сака и палта, модерно и различно - при Alexander Wang като дълги и дебели ръкавици, а фриволно - вместо бретон при Fendi.


Fendi

Виж още: 
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: НЕУТРАЛНО от главата до петите
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: БЯЛО
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: РОЗОВО
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: ЗИМНА ГРАДИНА
ТЕНДЕНЦИИТЕ есен/зима 2013-14: Пурпур + Рубин
 

More All fashion