Следва

Бионсе сподели любими моменти от европейската си ваканция (снимки)

Who is she: 10 любими факта за Мишел Пфайфър

С котешките си очи, с деликатната женственост и с най-идеалните пропорции за красиво лице...

Други преди 10 години

Тя е смятана за една от най-добрите актриси на всички времена, за сексимвол на 80-те и 90-те години и е в топ листата за най-добре облечените знаменитости в Холивуд. Родена на 29 април 1958 г. в Санта Ана, Калифорния в скромно, но многодетно семейство тя често бива давана като пример за красота. С котешките си очи, с деликатната женственост и с най-идеалните пропорции за красиво лице... представяме ти отговора на вчерашната ни загадка - Мишел Пфайфър.

Без колебание можем да кажем, че тя е една от любимите ни актриси, затова ето малко факти, които сигурно не знаеш или си позабравил за нея:

1. Във вените на Мишел Мари Пфайфър тече германска холандска, ирландска, швейцарска и шведска кръв. Израства в Мидуей Сити, Калифорния, където завършва гимназия.

2. След завършване на средното си образование, Мишел Пфайфър постъпва в колеж, където се учи за съдебен стенограф.

3. Явно от малка я влече сцената обаче, защото след като участва в местен конкурс за хубавици и спечелва титлата „Мис Ориндж Каунти“ стартира нейната кариера. Следват скромни появи по телевизията. При участието й в конкурса „Мис Лос Анджелис” малко по-късно, среща агент, с когото поема към Холивуд. Така тя се премества да живее в Лос Анджелис и започва да се явява на прослушвания. 

4. Пътят й в киното стриктно се придържа към извивките на американската легенда за успеха. В края на 70-те тя спечелва общонационално прослушване за таланти, което ѝ осигурява „пеещата“ роля на Розовата лейди в „Брилянтин II“ (1982). Но бива забелязана от публиката и критиката едва в „Белязаният“ (1983), където играе годеница на героя на Ал Пачино.

5. Между 1984 и 1987 успехът е утвърден от серия филми, дело на едни от най-популярните холивудски режисьори по това време: „В нощта“ на Джон Ландис, „Соколарката“ на Ричард Донър, „Сладка свобода“ на Алън Алда, „Любовно поле“ (1992), проследяващ взаимоотношенията между черен мъж и бяла жена. В тях Пфайфър изгражда своя професионален и определено неамерикански имидж — чаровна, привлекателна и вглъбена. Така Мишел Пфайфър убеждава критиката, че освен къс красиво оформена плът е и великолепна актриса. Пробивът ѝ в Холивуд е с филма „Вещиците от Истуик“ където партнира на Сюзан Сарандън, Джак Никълсън и Шер.

6. Тя е сред малкото актриси, номинирани 6 последователни години за „Златен глобус” (1989 – 1994 г.). Освен това има 3 номинации за „Оскар” (1988, 1989 и 1992 г.), носителка е на 21 престижни отличия и е номинирана за други 20.

7. В личния живот на актрисата обаче разочарованията следват едно след друго. След провала на брака си с актьора Питър Хортън, тя има кратки връзки с колегите си Джон Малкович, Майкъл Кийтън и Фишър Стивънс.

8. Напълно загубила вярата, че ще срещне подходящ мъж, на 35-годишна възраст Мишел осиновява момиченце, което кръщава Клаудия Роуз. Само няколко седмици по-късно се запознава с продуцента и сценарист Дейвид Кели (“Али Макбийл”, “Зад оградата”). Двамата се женят и година по-късно се ражда синът им Джон Хенри.

9. Дъщеря й Клаудия Роуз е мулатка.

10. Ал Пачино твърди, че от актрисите Мишел Пфайфър се целува най-добре... и ние сме склонни да му вярваме!

 

More Други