Следва

Еди Слиман за Saint Laurent - Първи промо филм

Втора колекция на британския дизайнер Maarten van der Horst за Topshop

Мартен ван дер Хорст бе смелчагата, който направи големия флорален удар в модната индустрия, прекланяйки се...

All fashion преди 10 години

Мартен ван дер Хорст бе смелчагата, който направи големия флорален удар в модната индустрия, прекланяйки се пред любимата – ваканционна – риза на татко, така наречената „хавайка”. Принтовете на големи хибискус цветове красят елегантните шорти и ризи и успешно привличат вниманието на модния свят, като първо моделите му се появиха по дефиле, а след това доведоха и до колаборация с Topshop.

Роденият в Холандия и спонсориран от NEWGEN Маaртен е променил слънчевата концепция на колекцията си от преди сезон за британската марка Topshop в по-тъмна такава; тази втора линия включва топове, които са вдъхновени от новите силни принтове на Маартен като метал, вериги и графити.

Флиртът на ван дет Хорст с метала започва още миналата година с лансирането на унисекс колекция от суичъри и тениски.





Тази нова металическа колекция (чиито цени започват от 40 паунда и стигат до максимум 220 паунда за кожата) включва също така и монохроматични принтове, които са хаотично разположени върху семпли бели блузи или суичъри с качулка.

Обичан от своите приятели дизайнери Симон Роша и Серафина Сама (от Isa Arfen), както и от журналисти като Алекс Фъри и блогъра Сузи Лоу, няма да отнеме много време, докато колекцията на ван дер Хорст се изпари от рафтовете на магазините на Topshop, както и онлайн topshop.com.
 

More All fashion