Следва

5 септември, четвъртък - Миранда Кер

Фешън блогърът Гаранс Доре: "За да сте слаби, просто трябва да ядете по-малко"

Авторът на едноименния моден блог, популярната французойка Гаранс Доре, постави на масата за дискусии ден...

Health преди 10 години

Авторът на едноименния моден блог, популярната французойка Гаранс Доре, постави на масата за дискусии ден преди началото на Нюйоркската седмица на модата вечната тема за килограмите и за голямата отговорност на медиите, налагащи своя идеал за красива фигура, спрямо нереалната представа на жените за начина на хранене на моделите и холивудските звезди.

Поводът за един от последните постове в личния й блог, в който Доре разсъждава за измамния свят на списанията и филмите, са критики към нея от читатели, дошли след като в едно нейно по-старо видео, докато обядва с приятелки, Гаранс и останалите се пошегували, че трябва да откажат десерта, за да влязат във форма за наближаващите модни седмици.

Някои от потребителите на блога веднага настръхнали срещу французойката, че показва грешната представа за женствеността и насърчава жените към мъчителни саможертви, за да бъдат достойни за света на модата. В отговор на тези нападки Доре пише:



„Точно женствеността исках да покажа, и то такава, каквато е в реалния живот", пише блогърката.

Според Доре, тайната за красива фигура е много проста и на всички нас ни е добре известна:

„Ако някой приятел може да си позволи да яде това, което му се иска, и да остане слаб, десет от нас трябва да отделят малко повече внимание на хранителните си навици (като мен) (и не говоря за анорексични проблеми, а за това, че можем да се откажем от гигантското парчето торта след тежкия обяд. А да залъгваме, че не е така, е вече проблем".

А това, което виждаме на екрана и по страниците на списанията Гаранс описва по-скоро като красива картина, но в никакъв случай като част от реалния живот.

„Ако момичетата от "Сексът и градът" ядяха в действителност по начина, по който го показват непрекъснато в шоуто, те биха изглеждали по-скоро като Лена Дънам (, а не като Кари Брадшоу.

И, между другото, ако пишете по една статия седмично, е малко вероятно да си позволите всеки ден, дори на месец, по чифт Manolo Blahnik.

В публикацията си Гаранс Доре е откровена за това, че държи в блога си да показва и снима истинските жени, тези, които работят здраво за мечтите си, такива, които се чувстват добре в кожата и тялото си, без значение откъде идват и как изглеждат.




 

Актрисата от сериала "Момичетата" Лена Дънам
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.