Следва

Свеж полъх литература в топъл понеделник

Една французойка в София

Америка, Париж и София – тези дестинации съчетава в изложбата си парижанката Мари-Пол Поспишил. Преди година, след...

Events преди 15 години

Америка, Париж и София – тези дестинации съчетава в изложбата си парижанката Мари-Пол Поспишил. Преди година, след посещението си в нашата столица, мадам Поспишел се инспирира да превърне фантазиите си в изложба, наречена „Една французойка в София”, която моментално препраща към мюзикъла на Джийн Кели „Един американец в Париж”.

Колажи от накъсани или нарязани снимки, както и глинени кукли, направени преди 20 години в романтичната Бретонска крепост, но с нови дрехи, са израз на вдъхновенията на французойката Поспишел от столицата ни. Тя си води дневник под формата на рисунки със смесена техника, които достигат и до нашето око днес.

Мари-Пол Поспишил завършва Сорбоната, членка е на „Асоциацията на художниците от Бастилията". Нейни произведения присъстват в частни колекции във Франция, САЩ, Швеция, Германия, Чехия, България и Канада.

Софийските произведения на изкуството, направени не само с боя и туш, а и с всякакви материали като кафе и чай можеш да видиш в галерия Гая на ул. Кракра от 19 Юни до 14 Юли.

Гледай през погледа на „Една французойка в София”!

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?