Следва

Карин Ройтфелд: Вместо диети - зелен чай и малко балет

NYFW: Дефилетата - Thakoon, Diane von Furstenberg, Openning Ceremony. Ден 4-ти от Седмицата на модата в Ню Йорк

Невинност и чар са част от думите, които ни идват наум при вида на новата колекция на...

All fashion преди 10 години

Thakoon

Невинност и чар са част от думите, които ни идват наум при вида на новата колекция на родения в Тайван дизайнер Thakoon Panichgul, чиято кариера стартира преди години първоначално като моден журналист.

Сега той определено си пада по женствена и малко гръндж визия на 90-те, каквато и темата на колекцията му. 1990-та и по-специално стилът ала Кейт Мос и Кари Брадшоу в ранните години на „Сексът и Градът” са неговото най-голямо вдъхновение.

В резултата – новата му, пролетно-лятна колекция е свежа по един много красив и нежен начин, благодарение на доминираща палитра в бяло и екрю и ефирният дизайн на дрехите в стил по – малкото-е-повече.

Открояват се дългите ризи туники и роклите тип нощници, изработени от падащи материи в комабинация със сатен. Присъстват и няколко ярки акцента под формата на флорални рокли в циклама, създадени сякаш специално за нощен коктейл.

Интересна изненада в колекцията са ботите с отворени пръсти, покрити с фин слой от дантела или в съчетание с дълги чорапи в същия цвят.  













Diane von Furstenberg

От какво се нуждае момичето на Diane von Furstenberg за лятото? Зависи къде отива! На сафари? В такъв случай - от малка сафари рокля тениска, зеброви туники, както и такива от въздушна коприна, принтирани на жирафи и лъвове, както и африкански самолети по залез слънце. Цветовете напомнят на пейзаж в африканската савана – огнената палитра на червеното изпъква на фона на по – бледи и неутрални цветове като бяло, бежово и черно.

В Маями? Клоширани поли с дължини около коляното. На дансинга? Независимо в коя страна отива, тя винаги се насочва към дансинга и заради това мини панталонките от кожа или един от онези гащеризони с презрамка около врата или вечерни рокли в стил Студио 54 биха били чудесен избор. Особено в комбинация с ултрависоки дървени платформи.

Колекцията на Frustenberg е подходяща както за ценителите на бохо стила и африканската екзотика, така и за момичетата (да точно това е думата), които обичат блясъка и в ежедневието си.

























DKNY

Честит рожден ден на DKNY! Американският лейбъл, който създава съвременни и вдъхновени от спорта дрехи за последните 25 години, определено отбеляза щастливото събитие по време на ревюто на 8 –ми септември, защото в модните среди това може да се нарече дълголетие.

Най-добрият начин да се отпразнува едно такова събитие е да се разровят архивите и да се извадят най-добрите попадения за последните години; открояваха се тесни като водолазен костюм рокли в съчетание с вталени връхни дрехи с ърбън звучене, както и много - много лого на DKNY.

Да не забравим да добавим и Карли Клос, облечена в червено и сегашното лице на бранда Рита Ора, която затвори щоуто. Ето това се казва парти!











Opening Ceremony

Умберто Леон и Карол Лим са гениите зад марката Кензо, превърнала се в модна сензация през последните години. Но когато не са ангажирани със своя фешън уеб, тогава на преден план се появява техният друг култов бранд Opening Ceremony, който направи своя дебют на Нюйоркската модна седмица в четвъртия ден от маратона. Като се има предвид успеха на Кензо и рамката, около която е направена новата колекция, това определено не е изненадващ ход. По-скоро се питахме защо не го направиха по-скоро? Да завладеят света модна столица по модна столица.

И преди дни те го направиха със своята типично в черно улична мода и ърбън дрехи стил, подправени от калифорнийска лекота в кройките. Поли панталони и поли с цепки отстрани са съчетани с практични топове или такива модел кимоно; градските къси панталони отново присъстваха и палитрата им е от слънчеви и бодри цветове – нещо така характерно за колекциите на Лим и Леон.

Ясното като небе синьо бе другата силна тенденция в колекцията на двамата дизайнери, като я забелязваме под формата на спортни костюми от две части или като пола и топ, комбинирани с черно за фон.

С няколко думи, колекцията е нестандартна, но практична и подходяща за лятото заради мини и средните дължини, които преобладват в дизайна на дрехите. С млади звезди на първия ред на дефилето като Риана, Наталия Килс и Мигел, определено това ще бъде една от най-често носените колекции от звездите трендсетъри отвъд океана. 















Виж още:

NYFW: Дефилетата - Victoria Beckham, Rag&Bone, Alexander Wang, Jason Wu, Altuzarra - Първите три дни от седмицата на модата в Ню Йорк
 

More All fashion