Следва

Street Style вдъхновения... Ключът: Кожено яке

NYFW: Дефилетата - Phillip Lim, Donna Karan, Theysken's Theory, Carolina Herrera, Tommy Hilfiger. Ден 5-ти

В пети ден от Седмицата на модата в Ню Йорк спортният шик на 3.1 Phillip Lim и Tommy Hilfiger си дадоха среща с...

All fashion преди 10 години

В пети ден от Седмицата на модата в Ню Йорк спортният шик на 3.1 Phillip Lim и Tommy Hilfiger срещна елегантното екзотично лято на Donna Karan и женствения ваканционен графичен сезон на Carolina Herrera. Ето как изглежда пролет-лято 2014 в техните модели и нашите очи: 

Phillip Lim

Пролетната колекция на Лим изключително много напомня разходка сред природата, от онези разходки, които зареждат сетивата с впечатления и разкриват най-различни ландшафти.

В случая на Лим забелязваме силно присъствие на принтове и апликации на панталоните, ризите и якетата, напомнящи морско дъно, в преливащи синьо-черни нюанси. Акцентите са върху дългите разкроени панталони, оцветени в бледо зелено и бяло, в съчетание с жълто, бяло или черно. Кройките са свободни и комфортни, точно в концепция на Лим за градското момиче.

Доза свежест внасят и бледо розовите творения с акварелен сиво-синпринт, както и пачуърк полите и панталоните в лимонено жълто и черно и бяло, напомнящо силно за зебра.



За почитателите на Лим определено се намират интересни решения и модели, в духа на едно лято, изпълнено с повече ангажименти.











Donna Karan

Ако някога сте мечтаели да посетите далечни и топли страни, дори един поглед към пролетно-лятната колекция на Дона Каран би бил достатъчен, за да ви припомни тези копнежи. Колекцията е луксозна и екзотична, с дъх и цвят на индийски подправки и марокански базаaр.



Вдъхновението от индийската и африканска култура се усеща както в кройките, така и в материите и принтовете, които изобилстват върху женствените и съблазнителни модели на дрехите. Студено синьо се смесва с топлата палитра на кафявото, бледият оранж и златисто бежовото, което сякаш напомня за мек природен климат.



Преобладаващите дълги и средни дължини на полите и роклите в съчетание със свободните и падащи силуети са много секси и женствени, вдъхновени от индийската култура и традиции. От тази инспирация се раждат и чифт сандали на дебел ток или платформа със змийски или етно принт. Страхотно впечатление правят и големите, дървени огърлици, които са прекрасно допълнение към въздушните рокли с едно рамо.



Съблазнителна, топла и много женствена – трите думи, които най-добре описват новата колекция на Дона Каран. 











Theysken's Theory

Белгийският дизайнер Olivier Theyskens съумя да пресъздаде колекция изцяло в духа на 90-те, така актуални не само тази есен и зима, но и през идния топъл сезон. Съчетавайки гръндж и томбой (мъжки) елементи с изяществото на будоарната визия, той успя не само да се потопи атмосферата на шантавите години, но и да създаде най-добрата колекция на марката досега. 



Забелязва се силно присъствие на бельото като водеща тенденция, независимо дали е рокля или топ тип корсет, обгръщащ нежно, но сексапилно женските извивки, или пък дълги, прозрачни рокли, сякаш извадени от будоара на някоя парижанка. В съчетание с жилетка от кашмир или дълъг мъжки блейзър подобна рокля нощница създава еклектика, силно уважавана през 90-те.



Тъмната и някак готик романтична атмосфера на колекцията се подсилва и от палитрата преобладаващи цветове – черно, бяло, сиво и пепел от рози. Единствено color block комбинациите, които закриха дефилето, съставени от дълги ризи и шорти, отново от прозрачни и падащи материи, са в по-неонови и ярки багри като розово, прасковено и червено.



В едно модно дефиле Оливие успява да разкаже интересна приказка за 90те, с цялата им разголеност и малкия елемент на скандала. 













Carolina Herrera

Името на Herrera отдавна се е превърнало в синоним на елегантност и внимание към детайла. Тя не е сред онези дизайнери трендсетъри, не това е нейното амплоа. Венецуелката се придържа към изчистени и женствени линии, допълнени от по-разчупени и нестандартни елементи, често вдъхновени от нечия култура или арт движение. Но едно е сигурно: пролетната колекция на Herrera не прави изключение от досегашните й успешни изяви на подиума и сме убедени, че разкошните й вечерни рокли ще красят множество звездни тела през следващия сезон.



Що се отнася до колекцията, определено можем да заявим, че Каролина си пада по графиката, тъй като иначе женствените й тоалети от органза и прозрачни материи придобиват по-младежко и модерно излъчване чрез „опръскването” им с графични принтове. Бялата риза в изчистени вариации, неизменно присъства в колекцията на мадам Herrera.



Цветовете на дрехите пък са по-скоро нежни и пастелни, като свежо ментово зелено или ръждив оранж, гарнирани със студената елегантност на бяло, черно и бежово. Кройките на разкошните макси рокли и поли, символ на вечната женственост, са така леки и въздушни, че създават усещането за перце. Без съмнение впечатление прави и банският костюм, решен също в лека и прозрачна материя, с интересен принт.



Само не правете грешката да плувате с него…















Tommy Hilfiger

Прекрасно и безкрайно лято. Нищо друго не ни идва наум, докато разглеждаме новата колекция на Хилфигер. Човек има усещането, че изведнъж се е озовал по плажните алеи на Малибу или на някой от онези дъъълги плажни ивици по крайбрежието на някой остров, където слънцето никога не залязва.



И ако това не е достатъчно, един поглед към новите мини рокли и панталонки е достатъчен, за да изплуват в съзнанието ни спомени за лятна почивка. Сърфинг стилът определено е влязъл под кожата на дизайнера, така да се каже – ярки цветове като червено и оранжево, комбинирани с по-неутрален фон като бяло, бежово и кафяво.



Възкъсите панталонки с висока талия, която е с издайнически цип и може да се превърне автоматично в ниска, комбинирани със спортно горнище тип бандо (bandeau – френски) определено ще бъдат хит не само на плажа, но и на някое парти край морето.



Друга интересна тенденция, е заимстването на баскетболни елементи, като например червена рокля, която досущ прилича на типичния потник на двуметровите гардове около коша. Разбира се, дължината й е много по-мини, а кройката – по-секси. Нека не забравяме и хавайските елементи, класически символ на лятната фиеста, както и "куба дънките" с лек сърфистки привкус.
























 
Виж още: 

NYFW: Дефилетата - Victoria Beckham, Rag&Bone, Alexander Wang, Jason Wu, Altuzarra - Първите три дни от седмицата на модата в Ню Йорк
NYFW: Дефилетата -  Thakoon, Diane von Furstenberg, Openning Ceremony. Ден 4-ти от Седмицата на модата в Ню Йорк
 

More All fashion