Следва

Очите в дефилето на Marc by Marc Jacobs

Invictus - Един спортист… един календар. Непобедимите мъже на Paco Rabanne

Борбеният, атлетически дух е в основата на новото състезание, под егидата на Paco Rabanne, чието рекламно лице...

Body преди 10 години

Среща през октомври 2013 година...

Кога за последно се почувствахте invictus (непобедим, в превод от латински)?

Борбеният, атлетически дух е в основата на новото състезание, под егидата на Paco Rabanne, чието рекламно лице неслучайно е Ник Йънгкуест - австралиец по произход, високият 182 сантиметра и тежащ 87 килограма ръгбист, с тяло покрито с татуировки, със стоманени сиво – сини очи и ангелско руса коса, силно напомня за непобедим викинг – воин.

Подобен герой най-добре илюстрира идеята на конкурса; 7 атлети от 7 националности ще се борят един срещу друг в 7 различни дисциплини, за да спечелят една-единствена награда: победителят получава финансиране в размер на 50 000 евро, за да реализира свой собствен спортен проект. След една година, през която той ще има възможността да сбъдне своята мечта, новият непобедим ще бъде лице на календара Invictus 2015 г., чието първо издание ще се появи през 2014 година.

След щателен кастинг, 7-те кандидата са били избрани да участват в надпреварата, като всеки един от тях е спечелил одобрението на специално жури, съставено от професионалисти като Brice Compagnon и Juliette Ménager, и двама кастинг директори, Françoise Jacquey (художествен ръководител) и Amaury Levaux (плувец, златен медалист на Олимпийските игри в Лондон 2012 г.) . Оценени са не само чисто физическите качества на атлетите, но и личните им харизма и хъс, както и желанието и амбицията им за победа.





Дигитална платформа, създадена изцяло за този конкурс, е активна онлайн от началото на месец юли 2013 година. Можете да откривате всяка седмица снимки и видеоклипове на кандидатите в действие и могат да гласувате за вашите любимци в интервала от средата на август до средата на месец октомври.

Бъдете най-добрата си версия… бъдете силни… бъдете invictus.

(Наградата Invictus ще се организира всяка година под формата на нов конкурс за годишния календар за спортни събития. Победителят от всеки сезон ще бъде лицето на календара Invictus за следващата година).
 

More Body