Следва

NYFW: Rodarte, Narciso Rodriguez, Vera Wang, Oscar de la Renta - 6-ти и 7-ми ден

Сара Джесика Пaркър показа в Ню Йорк дебютната си колекция обувки

По-рано тази година до ушите ни достигна приятната новина, че Сара Джесика Паркър най-накрая ще... 

All fashion преди 10 години

По-рано тази година до ушите ни достигна приятната новина, че Сара Джесика Паркър най-накрая ще сбъдне на живо мечтата на Кари Брадшоу, а и нашата, като пусне на пазара своята собствена колекция обувки.

Линията, лаконично наречена SJP, ще се продава ексклузивно в Nordstrom в началото на следващата година, но дамите от водещите модни редакции в Ню Йорк вече успяха да разгледат внимателно предложенията на актрисата, по време на специалната демонстрация в рамките на New York Fashion Week, която тече в момента.

Вчера Сара Джесика събра модния елит на Голямата Ябълка в St. Regis Hotel, за да покаже точно 40-те си авторски модела, всеки различен от другия, от високи обувки то такива залепени на земята. Да, точно така, включително и такива без никакъв ток?! Какво би казала Кари на това?

А ето и основните неща, които е добре да знаем предварително за колекцията обувки SJP, защото винаги е хубаво да си подготвен по-отрано...



1. Очакваме много велур

Сара Джесика Паркър определено не е фен на лъскавите обувки: "Понякога те престават да са шик. Затова велурът е толкова приятен - прави цвета вълшебен за разлика от лицевата кожа.”



2. SJP знае за какво говори

Това не е просто модната приумица на поредната звезда. Паркър има огромен, наистина огромен опит с обувките. В ролята на Кари Брадшоу тя прекарваше основната част от деня, нощта и въобще живота си, покатерена на ужасно високи токчета. И пояснява: “Бях на токчета понякога по 18-20 часа на ден по време на снимките. Никога ни ги свалях, но не беше проблем. Аз съм била балерина, тъй че... не знам, може би краката ми просто предпочитат тази позиция.”



3. Чудесно ще е, ако си фен на панделките

Независимо от порастването, най-добре е “да носим панделки в косите всеки ден”: SJP ги употребява повсеместно в колекцията си. Де факто всеки чифт ще съдържа закачка с панделка или ширит, някои на тока, други във вътрешната част, като белег на принадлежност към колекцията на актрисата.

4. Цвят, цвят, цвят

Кари Брадшоу беше същински хамелеон, такъв е случаят и с SJP. Актрисата признава: "Съчетахме цветовете така, както обичайно не се прави, за да се получат красиви комбинации, които биха вдъхновили гардероба."



5. Целият пакет

Защо Сара трябва да се ограничи само с обувките? Тя от толкова време очакваше да пусне колекцията си SJP, че сега нормално се стреми и подготвя почвата за тотална модна доминация “Мислим за нея, за метро жената на Ню Йорк глобално. Красиво палто, чанта и чифт обувки - те всички трябва да вървят заедно. Става яко. И не изглежда, че искаме да продаваме някакви боклуци на хората."

Остава да видим колекцията в детайли, а дотогава - дози вдъхновение с малко по-задна дата...  

More All fashion