Следва

NYFW: Michael Kors, Marchesa, Anna Sui, Proenza Schouler. 6-ти и 7-ми ден. II част

NYFW: Rodarte, Narciso Rodriguez, Vera Wang, Oscar de la Renta - 6-ти и 7-ми ден

Последните три дни от седмицата на модата в Ню Йорк, 10, 11 и 12 септември се оказаха само черешки върху...

All fashion преди 10 години

Последните три дни от седмицата на модата в Ню Йорк, 10, 11 и 12 септември се оказаха само черешки върху тортата, като финалът бе грандиозен с шоуто на Marc Jacobs. 

Преди това обаче, да видими какво ни оставиха 6-ти и 7-ми ден, а утре и финалът:

Rodarte


За да добиете представа за концепцията и облика на новите творения на сестрите Лаура и Кейт, е необходимо единствено да хвърлите един поглед на снимката на модела, открил шоуто им – Маги Лейн, с обици катинари, поклащаща се от ушите й, облечена в асиметрична пола от черна изкуствена кожа и бели ресни (които са силна тенденция при Родарте), черно рокерско яке без ръкави и бяла шапка с обърната назад козирка, разкриваща щампиран скорпион (един повтарящ се символ, какво се оказва), за да добиете представа за какво става въпрос. Подобен тоалет навява ли ви мисли за меланж между рок ен рол, Вегас и гръндж? Защото на нас – да.

Виж цялата колекция тук>>

Narciso Rodriguez











Познат на публиката най-вече с нежните си, но нестандартни аромати, ню йоркският дизайнер лансира пролетно-лятната си колекция в подобен стил. Много пастелни цветове, черно-бели комбинации, изчистени материи с нестандартни кройки, фриволни, но не прекалено рокли… С няколко думи, една женствена, стилна и интригуваща колекция, която има своите акценти.

Един от тях бе моделът половин пола, интересен хибрид между шорти и пола, който привлече вниманието ни с това, че е по-практичен от късите панталони и по-подходящ за работа, като същевременно е по-удобен от полата. В комбинация с топ в черно-бяло или блуза със 7/8 ръкав и обувки на висок ток със заострени върхове се превръща в елегантен ансамбъл, който определено не е скучен.

Като цяло в новата си колекция дизайнерът се придържа към по-квадратни форми и деколтета тип лодка, които придават леко мъжествено излъчване и на най-въздушната пола; но именно изборът на меки и прозрачни материи, както и на флорални мотиви и вкусни прасковени цветове бяха елементите, които превръщаха творенията му в женствени и някак романтични.

Много от показаните модели биха били чудесен избор за романтична среща, именно поради простотата и красотата им.

Vera Wang











С ръка на сърцето може да се каже, че Вера Уанг несъмнено е имала спортна афера… с модата, разбира се!

Лятната колекция на мадам Уанг носи онзи така типичен за нюйоркските улици атлетичен елемент, което обаче не значи, че визиите не са достатъчно луксозни – напротив, има предостатъчно шифон, драперии, прозрачни материи и щрихи, все елементи, чийто блясък съумява да трансформира и най-спортната линия в творение на модата.

Страхотно впечатление правят и якетата от новата колекция, от черен въздушен шифон и в комбинация с поли молив с дължина до коляното. Забелязва се и интересен принт, който напомня на гирлянда и като истинско украшение на роклята, която краси.

Освен типичните за стила на дизайнерката черно-бели вариации, забелязваме и цветове като ярко червено, лимонено жълто и сапфирено синьо, които се появяват върху дълги прозрачни феерии. Подобна макси рокля е чудесен избор за някое парти край басейна или на яхта. А обувките на високи ток с отворени пръсти са черешката на този стилен и ненатрапчиво секси тоалет.

Едно е сигурно – мадам Уанг знае как да изненадва, при това положително своите почитатели.

Oscar de la Renta



Има дизайнери и Дизайнери. Оскар де ла Рента е един от вторите и го доказа за пореден път с новата си колекция, която няма да преувеличим, ако наречем разкошна. Във всеки един смисъл на думата – великолепни и величествени рокли, пепит, кройки тип лале, плетива, флорални мотиви… всяка една жена е в състояние да ахне пред поне един от новите модели на дизайнера. Както и да открие нещо, което да разкрие царствения й потенциал.









Толкова много елементи, вплетени в една модна история; като започнем от елегантните черно-пепитени съчетания, минем през интересните и свободни бели памучни блузи плюс тъмносини поли, които носят полъха на италиански прованс, добавим А-образните бухнали рокли със средна дължина, чийто свежи и едновременно с това разумни принтове на цветя могат да накарат и най-коравата жена да помечтае да захвърли дънките поне за малко; и накрая стигнем до роклите, скроени сякаш за принцеси и за официални приеми, но без онази прекалена помпозност, на която обикновено ставаме свидетели. Светлите и пастелни цветове като светлосиньо, праскова, лимонов сорбет, бледорозово, корал и бяло, които виждаме върху тоалетите на мосю де ла Рента, придават на тоалетите нотка на лекота и закачливост така характерни за лятото.

Впечатление прави и завръщането към плетките на една кука, които виждаме в колекцията под формата на нежни блузи, широки бохо поли и дълги, прелестни рокли. Ако ви се намира каквато и да е подобна вещ от майка ви, още по- добре, тъй като за следващия сезон ще имате в гардероба си винтидж попадение.

Новата колекция на де ла Рента е като хубав класически коктейл с нов, плодов привкус – шармантна, модерна и едновременно с това неостаряваща.
 
Продължава тук>>
 

More All fashion