Следва

NYFW: Дефилетата - Marc Jacobs, Ralph Laurent, Calvin Klein - Последният ден от Седмицата на модата в Ню Йорк

NYFW: Marc Jacobs пролет-лято 2014

В последния ден на Седмицата на модата в Ню Йорк Марк Джейкъбс представи една нова колекция, която е...

All fashion преди 10 години

В последния ден на Седмицата на модата в Ню Йорк Марк Джейкъбс представи една нова колекция, която е грубовата, макар и с някои женствени акценти; тъмновинено червено, тъмносиньо, черно, тютюнево зелено – доминиращите цветови гами в тоалетите на дизайнера допълваха агресивното и апокалиптично звучене на моделите му. Матадорският тип якета със заоблени рамене, комбинирани с прави бели и черни поли, дългите кимоно връхни дрехи в ярки щампи на големи листа, комбинирани с дълги поли в същия принт, плюс амазонски дълги рокли, сякаш шити по тялото, бяха най-ярките елементи в лятната пиратска колекция на Джейкъбс за 2014-та.

Сред споменатите по-горе женствени акценти, можем да отбележим блестящите пайети принтове в синьо и зелено, пръснати по цялата предна част на дълги рокли; прозрачни и дантелени материи, които омекотяват иначе твърде хард кройките и цветови комбинации. Забелязват се и няколко модела на рокли, които извикват асоциации с онези красиви и леко натруфени кабаретни певици, които пеят в таверните, където се събират моряците и пиратските им събратя по море – модели, сексапилно прозиращи в червени нюанси, или пък окичени с пера, а защо не и по-сложни, структурирани кройки.

Смятаме, че известните последователи на Марк (сред които са червенокосата Карън Елсън, „вамп” дивата Дебора Ан-Уол, Кристина Ричи) и не толкова известните определено са гледали ревюто с разтуптени сърца и широко отворени очи. И има защо. Марк Джейкъбс определено може да развее победоносно пиратското знаме, тьй като за пореден път ни убеждава в своята впечатляваща креативност.
 

More All fashion