Следва

Mauritz Archive - капсулна колекция за модерния мъж от H&M

NYFW: Дефилетата - Marc Jacobs, Ralph Laurent, Calvin Klein - Последният ден от Седмицата на модата в Ню Йорк

В последния ден от Седмицата на модата в Ню Йорк, организаторите заложиха на грандиозния финал, като...

All fashion преди 10 години

В последния ден от Седмицата на модата в Ню Йорк, организаторите заложиха на грандиозния финал, като сложиха в календара един след друг тримата най-силните американски дизайнери - Марк Джейкъбс, Ралф Лорън и Келвин Клайн.

Marc Jacobs

Дано не ви е страх от светкавици и гръмотевици, защото мистър Джейкъбс ни показа ни повече, ни по-малко от една същинска буря. Дефилето на новата му лятна колекция напомня за някоя от онези страшни пиратски истории; моделите дефилираха с ярка и силна очна линия, с агресивни боб прически сякаш току-що бяха слезли от наблизо корабокруширалия си кораб с черни знамена. Едно от най-забележимите лица бе това на Кара Делевин, чийто буен нрав съвсем подхожда на подобен стил ревю.

Виж цялата колекцията, както и пълния й обзор тук>>

Ralph Lauren







Една от най-чаканите колекции на модната седмица в Ню Йорк – тази на фешън титана Ралф Лорън – триумфира в целия си умерен блясък на дефилето в последния ден. Лорън винаги е бил почитател на небрежния оксфордски шик, който можем да видим по улиците на Лондон, и новата му пролетно-лятна колекция не бе изключение от правилото.

Цялата серия от колежански поли, рокли и сака в черно и бяло с акценти на каре бе там, а в допълнение се подаваха палаво черни чорапи до коленете, вратовръзки, каскети и очила „зубърски тип”, които буквално заляха целия свят от последната година насам. Лондон, Лондон, Лондон – крещяха ясно стилните ансамбли от поло яки и белите ленени сака, а ние бихме допълнили, че това е обликът на един Лондон през 60-те.







И изведнъж, сякаш с магическа пръчка, всичко се променя – томбой тренчовете и панталоните биват заменени от ярки роклие: циклама, кобалтово синьо, изумрудено зелено и оранж. Кройките са изчистени, материите – падащи и очертаващи съблазнително женските форми. Силно впечатление прави Карли Клос, която дефилира в дълга и женствена рокля с голи рамене в кобалтов нюанс ала Джаки Кенеди. А след цветната приказка – феерия следват чисто бели ефирни творения, които ни връщат в Ню Йорк и ни напомнят за неговия типичен градски шик – гащеризон в снежно бяло с широк крачол, съчетан с черен кожен колан на кръста; тюлена пола с кожено яке – ето за такива типично нюйоркски комбинации говорим.

За гранде финале на една великолепна колекция следват и кратък разказ по италиански в черно и червено. На вниманието ви – костюмът с типично мъжка кройка, модерен и този есенно-зимен сезон, и величествената рокля прилеп в ярко червено.

Calvin Klein



Ако човек хвърли едно око върху снимките от първите редове на дефилето на Келвин Клайн, ще се убеди в многообразието от знаменитости, фенове на този толкова успешен през годините лейбъл - викингът Александър Скарсгаард в тъмносин костюм, който приляга перфектно на неговите 196 сантиметра; Никол Кидман, която претърпя малък инцидент след шоуто (актрисата бе блъсната и съборена на земята от нахален папарак на велосипед), в компанията на Наоми Харис и Рууни Мара, лицето на най-новия парфюм на модната къща; Дри Хемингуей и блогърката, екс модел, Ханели Мустапарта и задължителното дискретно присъствие на Ана Уинтур и Анна делло Русо.









Именно под зорките погледи на всички тези отбрани гости протече така очакваното ревю на Франциско Коста, който тази година празнува едно десетилетие като креативен директор на марката. Минимализмът винаги е бил отличителна черта в работата на Коста и новата му колекция не се отклонява от тази линия. При все това се забелязват и характерните за него тоалети – акценти, които внасят свежи нотки в иначе изчистените му черно-бели ансамбли.

Новите пролетно-летни творения на Коста се характеризират с въздушни материи, веещи се покрай тялото като якетата и топовете от органза, съчетани с широки панталони с големи маншети. Тук-там изпъкват нежни коралови или ментови акценти, но почти нищо повече.

По-грабващ е по-скоро изборът на Коста откъм принтове: прозрачните материи допълват чисто белите и черни тоалети и им придават доза сдържан сексапил, а графиките и щампите превръщат саката в графитено сиво и топовете в масленозелено в по-ярките акценти на колекцията, които не са част от черно-белия минимализъм.

Въпреки изчистените кройки и свободния силует, не можем да отречем и наличието на великолепни рокли, чиято дължина не е нито макси, нито мини, а точно около коляното.

Ден след това очите и ушите на модния свят се насочиха към Лондон, където тече поредният ден от Седмицата на модата в британската столица. От нас очаквайте обзор на всичко случващо се в Кралството. 

Виж всички новини от Седмицата на модата в Ню Йорк: 
NYFW: The Row пролет-лято 2014
NYFW: Marc Jacobs пролет-лято 2014
NYFW: Най-красивите бюти визии от улиците на Ню Йорк
NYFW: Rodarte, Narciso Rodriguez, Vera Wang, Oscar de la Renta - 6-ти и 7-ми ден
NYFW: Rodarte пролет-лято 2014
NYFW: Дефилетата - Phillip Lim, Donna Karan, Theysken's Theory, Carolina Herrera, Tommy Hilfiger. Ден 5-ти
NYFW: Дефилетата - Thakoon, Diane von Furstenberg, Openning Ceremony. Ден 4-ти от Седмицата на модата в Ню Йорк
Ярките звезди в модния космос - Виктория Бекъм зад кулисите на Victoria Beckham
NYFW: Дефилетата - Victoria Beckham, Rag&Bone, Alexander Wang, Jason Wu, Altuzarra - Първите три дни от седмицата на модата в Ню Йорк
 

More All fashion