Следва

LFW - Финалната колекция на Ема Хил за Mulberry пролет-лято 2014

LFW - Дефилето на Burberry Prorsum пролет-лято 2014

Защото моделите пролет-лято 2014 на Кристофър Бейли демонстрираха една много женствена страна на луксозния бранд, специализиран в производството на емблематичния тренчкот. Колекцията изобилстваше от...

All fashion преди 10 години

В модерните традиции на Burberry Prorsum шоуто на британския бранд бе гледано от специална селекция знаменитости, облечени изцяло от Кристофър Бейли в колекция пролет-лято 2014 и следователно неговият front row бе един от най-чаканите през Седмицата на модата в Лондон, приключила официално вчера. Истинско фотографско пиршество бе задължителното присъствие на „It” момичетата на Великобритания, сред тях Алекса Чънг и прекрасната Сиена Милър, плюс силните появи на модния подиум в лицето на Кара Делевин и Джордан Дън, но младият последовател на епичната лондонска марка превърна в празник и самото ready to wear шоу.

Защо. Защото моделите пролет-лято 2014 на Кристофър Бейли демонстрираха една много женствена страна на луксозния бранд, специализиран в производството на емблематичния тренчкот. Колекцията изобилстваше от бродерии и пастелни сладоледени цветове, различни ефирни материи, палта в опростени кройки, кашмирени пуловери и много жилетки. Разбира се, без да се пропусне, няма как при родителя на тази гениална дреха, интерпретацията на шлифера - на места бе рокля, на други - избродиран с пищни детайли, само мъжките му версии подсказваха, че все пак основната му функция не е забравена.





Прави впечатление, че Бейли е заложил на съчетание от прави, прозрачни поли със средна дължина от чиста дантела, придружени от риза от същата материя, а полученото съчетание, макар и разточително, е елегантно красиво върху изящните тела на манекените. Друг привлекателен акцент в новата колекция на британския моден гигант бяха нестандартните комбинации между големи точки в горната плюс хоризонтално райе в долната част (в миналия сезон креативният директор на Burberry си играеше с принта на сърца); средно широки колани на талията в контрастен цвят, отново с флорални елементи, допълват провлекателно това дантелено изящество, а клъчовете избухваха в бонбонени цветове, покрити с фини пера, косъм или едри триизмерни маргаритки. 



Най-яркият акцент в ревюто на Бейли без съмнение бяха слънцеподобните украшения, разпръснати щедро, но симетрично върху поли молив и изчистени тренчове, а Кара Делевин сложи финалния щрих на шоуто, облечена в яке с дължина до дупето от прозрачен материал.

Резултатът определено е в стил Кристофър Бейли, който бавно, но сигурно разчупва сериозната британска класика с креативни кройки и интерпретации.
 
Официален партньор на отразяването на London Fashion Week 




Виж още: 
LFW - Финалната колекция на Ема Хил за Mulberry пролет-лято 2014
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.