Следва

LFW: Дефилето на Simone Rocha пролет-лято 2014

LFW - Финалната колекция на Ема Хил за Mulberry пролет-лято 2014

Финалната колекция на Ема Хил за Мълбъри след години като криейтив директор. Звучи достатъчно обещаващо и...

All fashion преди 10 години

Финалната колекция на Ема Хил за Мълбъри след години като криейтив директор. Звучи достатъчно обещаващо и явно е, предвид факта, че на шоуто, показано в рамките на Седмицата на модата в Лондон) присъстваха млади английски момичета и момчета в лицето на Алекса Чънг (която е нещо като талисман на London Fashion Week), модната блогърка Талула Харлех и актьорът модел Дъглас Буут. Разбира се, незабелязана от фотографите не остана Ана Уинтур, облечена в карирана рокля в светлосиньо и бежово, която бе комбинирала с кожено палто в същия нюанс на синята гама - целият ансамбъл е от дефилето на Prada есен-зима 2013/14.

Кара Делевин също бе част от празненството, но качена на подиума, облечена в сив тренчкот от жакардова тъкан, комбиниран с пола от същата материя и снежно бяла риза с флорални мотиви. Единствената й конкуренция, която бе и добрата свежа хрумка на дизайнера, бе появяването на английския булдог на подиума, облечен в тон с придружаващите го модели.

Аценти в новата колекция на Ема Хил не липсват, но като цяло не е най-доброто, което сме виждали от нея за марката. Интересни и типични за визията на Мълбъри са кожата, цветните принтове и костюмите тип пижама. Доминиращите цветови съчетания са черно и бяло, а огнено червеното внася елемент на разкош и пищност в иначе класическите силуети и кройки на дрехите. Забелязва се и присъствието на по-пастелни палитри, особено при пижамените съчетания. По-скоро интерес предизвикват чантите тип сак и клъчовете, които придружават ансамблите, привлекателността им е в лесната им адаптация в реална, не фантастична фешън обстановка.

С няколко думи, жената на Мълбъри за пролет-лято 2014 е елегантна по лондонски, но някак секси, запазила момичешката си омайност.


Ана Уинтур в Prada, есен-зима 2013/14


Алекса Чънг и Дъглас Буут

Официален партньор на отразяването на London Fashion Week 


 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.