Следва

Удобният четвъртък - бельото Base Range

LFW: Дефилето на Tom Ford пролет-лято 2014

Том Форд е изумителното доказателство на факта, че понякога мъжете знаят далеч по-добре какво искат жените от...

All fashion преди 10 години

Том Форд е изумителното доказателство на факта, че понякога мъжете знаят далеч по-добре какво искат жените, от самите жени. И последната му проява - ревюто Пролет/Лято 2014 от онзи ден в рамките на Седмицата на модата в Лондон - доказва безпрекословно, че той е един от малкото мъже, които знаят, че ние, момичетата, мечтаем не просто за мода, а за мода, която ни кара да мечтаем и да се чувстваме като кралици.

Мода на съблазанта, на страстта, на доведената до абсурд женственост. Жената на Форд е жена до мозъка на костите си, това е и еманацията на силната, мощна, властна жена, на онази жена, но която никой, никога и по никакъв повод не си и помисля да откаже. Каквото и да е.

В колекцията му, в подкрепа на горното, и този път закономерно и в удивително естетски комбинации се редуват кожа, пухкави връхни дрехи, животински, особено като на влечуги, принтове, дантела, връзки, ширити, пайети...

Шоуто в рамките на модната седмица бе открито от съчетания в лешниково кафяво от крокодилска кожа – привлекателни и ненатрапчиви, рокли, поли с подходящи връхни дрехи и късо овърсайз палто. Видяха се елегантни черно-бели комбинации, със силно подчертан графичен елемент.



С развитието на ревюта се стигна и до момента, в който всички погледи бяха буквално заковани в ултрависоките сандали в цвета на дрехата, с върви до коляното и нагоре, вдъхновени от гладиаторските модели, но всъщност доведени до висше будоарно майсторство.

За онези от нас, които се виждат от глава до пети в Том Форд на нощните партита, дизайнерът демонстрира серия от къси, фриволни рокли с дълъг ръкав, чиито принтове и украси варират от панделки и тюл, през зеброви и змийски шарки, и се стигне до ярките и обсипани с пайети съчетания в черно, сребристо сиво и сочно тъмно червено, в комбинация със стилето сандали с отворени пръсти.

За разкош и в продължение на линията от предните два-три сезона, и този път Форд е решил да ушие няколко великолепни мъжки инспирирани ансамбъла, предимно в черно, но с открояващи се акценти от сатен, косъм, плюс прозрачна материя и, не на последно място, едно божествено, изчистено, опушено сиво сако, обсипано с пайети, чийто финален ефект напомня змийска кожа.

Както обичайно, Том Форд показа с лекотата и присъщия му аристократизъм всичко онова, което ще определя основния лад в модата в следващите, например, 6 месеца, когато, и ако искаме да сме в тон с неговия гений, освен многото кожа, ще трябва да запомним и следното:



1. Моторджийското яке в комбинация с къса пола е огромен тренд. Всъщност нищо не въздейства по-секси, оказва се.

2. От горе до долу в дантела е твърде рисково начинание.

3. Кожата е НАВСЯКЪДЕ. Подхождащите си и много близки бели и млечни нюанси, които видяхме по много при колегите на Том са много хубаво нещо, но карамелът и останалите монохромни вариации именно на Ford са невероятно естетски и изискани.



4. Дрехата за парти е с дълъг ръкав, супер прилепнала и бляскава. Не бива и не се оставя никакво съмнение, че вие сте в центъра на нещата. Вие, и само вие, сте Царицата на нощта.

5. Токове носим с всеки аутфит! Стилето сандалите добавят и височина, и самочувствие. Не, че се нуждаем от тях, но винаги е добре да ги имаме със себе си.  


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.