Следва

Удобният четвъртък - бельото Base Range

LFW: Дефилето на Tom Ford пролет-лято 2014

Том Форд е изумителното доказателство на факта, че понякога мъжете знаят далеч по-добре какво искат жените от...

All fashion преди 10 години

Том Форд е изумителното доказателство на факта, че понякога мъжете знаят далеч по-добре какво искат жените, от самите жени. И последната му проява - ревюто Пролет/Лято 2014 от онзи ден в рамките на Седмицата на модата в Лондон - доказва безпрекословно, че той е един от малкото мъже, които знаят, че ние, момичетата, мечтаем не просто за мода, а за мода, която ни кара да мечтаем и да се чувстваме като кралици.

Мода на съблазанта, на страстта, на доведената до абсурд женственост. Жената на Форд е жена до мозъка на костите си, това е и еманацията на силната, мощна, властна жена, на онази жена, но която никой, никога и по никакъв повод не си и помисля да откаже. Каквото и да е.

В колекцията му, в подкрепа на горното, и този път закономерно и в удивително естетски комбинации се редуват кожа, пухкави връхни дрехи, животински, особено като на влечуги, принтове, дантела, връзки, ширити, пайети...

Шоуто в рамките на модната седмица бе открито от съчетания в лешниково кафяво от крокодилска кожа – привлекателни и ненатрапчиви, рокли, поли с подходящи връхни дрехи и късо овърсайз палто. Видяха се елегантни черно-бели комбинации, със силно подчертан графичен елемент.



С развитието на ревюта се стигна и до момента, в който всички погледи бяха буквално заковани в ултрависоките сандали в цвета на дрехата, с върви до коляното и нагоре, вдъхновени от гладиаторските модели, но всъщност доведени до висше будоарно майсторство.

За онези от нас, които се виждат от глава до пети в Том Форд на нощните партита, дизайнерът демонстрира серия от къси, фриволни рокли с дълъг ръкав, чиито принтове и украси варират от панделки и тюл, през зеброви и змийски шарки, и се стигне до ярките и обсипани с пайети съчетания в черно, сребристо сиво и сочно тъмно червено, в комбинация със стилето сандали с отворени пръсти.

За разкош и в продължение на линията от предните два-три сезона, и този път Форд е решил да ушие няколко великолепни мъжки инспирирани ансамбъла, предимно в черно, но с открояващи се акценти от сатен, косъм, плюс прозрачна материя и, не на последно място, едно божествено, изчистено, опушено сиво сако, обсипано с пайети, чийто финален ефект напомня змийска кожа.

Както обичайно, Том Форд показа с лекотата и присъщия му аристократизъм всичко онова, което ще определя основния лад в модата в следващите, например, 6 месеца, когато, и ако искаме да сме в тон с неговия гений, освен многото кожа, ще трябва да запомним и следното:



1. Моторджийското яке в комбинация с къса пола е огромен тренд. Всъщност нищо не въздейства по-секси, оказва се.

2. От горе до долу в дантела е твърде рисково начинание.

3. Кожата е НАВСЯКЪДЕ. Подхождащите си и много близки бели и млечни нюанси, които видяхме по много при колегите на Том са много хубаво нещо, но карамелът и останалите монохромни вариации именно на Ford са невероятно естетски и изискани.



4. Дрехата за парти е с дълъг ръкав, супер прилепнала и бляскава. Не бива и не се оставя никакво съмнение, че вие сте в центъра на нещата. Вие, и само вие, сте Царицата на нощта.

5. Токове носим с всеки аутфит! Стилето сандалите добавят и височина, и самочувствие. Не, че се нуждаем от тях, но винаги е добре да ги имаме със себе си.  


 

More All fashion