Следва

Editors' choice - Интернет другар

Дар от боговете - Светът на месните деликатеси

За да си наясно с качествата на месото и нуждата от консумацията му, ще те прехвърлим в може би непознат за теб...

Food преди 15 години

За да си наясно с качествата на месото и нуждата от консумацията му, ще те прехвърлим в може би непознат за теб свят, но невероятно интересен и вкусен – магазин „Дар от Боговете”.

Определено месото заема една от първите позиции в менюто –„здравословно и балансирано хранене”. Ако се замислиш какво и кога се храниш в напрегнатото ежедневие, няма начин да не ти се завие свят от крайния резултат. А без прием на необходимите за организма ти вещества трудно ще издържиш дълго. Вариантът е следният – намираш баланс.

Какво те съветва ViewSofia – през деня наблягаш на плодове и зеленчуци, а след работа минаваш през магазин “Дар от Боговете” и си взимаш дневната доза богато на протеини месо с гарантирано качество. Съчетаваш го с прясно хлебче и бутилка ароматно червено вино от селекцията на магазина.

Ето част от изкушаващите продукти, които предлагаме:

Извор на здраве и енергия е известната в цял свят Пармска шунка (Prosciutto di Parma), която съдържа малко мазнини, много минерални соли, лесно смилаеми протеини и богато количество витамини. Свинският продукт е невероятно крехък, а наличието на сол е изключително малко.

В Прошуто ди Парма няма нито консерванти, нито каквито и да било други добавки. Името идва от италианския град Парма, където именно е единственото място с най-подходящи климатични условия за бавното узряване на шунката, което трае минимум 12 месеца.

Леко сладкият свински продукт е напълно защитен и с гарантирано качество от специално отглеждани за целта животни. Ние го консумираме с пъпеш и червено вино Кианти – перфектната комбинация! Вкусно е!

Огромното свинско месо мортадела, което представлява варен колбас и идва чак от Болоня. Добавят се шам фъстък и черен пипер. Доверяваме се на качеството му, защото свинете, от които се прави продуктът, са подбрани и се хранят предимно с царевица. Месото е много крехко и подходящо в комбинация със зеленчуци. Витамин С, съдържащ се в някои от зеленчуците, спомага за по-доброто абсорбиране на желязото в месото, така че съчетанието на месо и зеленчуци е изключително полезно и здравословно.

Телешката сушена брезаола е ниско маслена и подходяща за летни диети. Така ще слабееш здравословно. Червените меса са добър източник на лесно абсорбиращо се желязо.

Италианската кухня пренасяме и в своя дом за приготвяне на спагети карбонара. Беконът, наречен панчета (pancetta) предпочитаме със запечено козе сирене Crotin de chavignol (Кротин де шевиньол) - също от „Дар от боговете”. Отбелязваме, че шареното месо се консумира след термична обработка.

Италианците са големи майстори в месата. Четирите най-известни меса са именно нашите първи предпочитания – брезаола, панчета, мортадела и прошуто парма, които попълват завладяващата вкусова гама с едно хубаво кианти.

Кръглата  бяла пита пан прошуто, само по форма напомня хляб, иначе се прави от смляно прошуто. Вкусът е мек и добре импонира на лека вечеря.

Когато са ни нужни месни хапки за аперитива, проблемът е решен с малките аперитиви пикан, направени от свинско месо.

По време на разтоварващата диета нашият избор е пуешко месо, салам "Пепино", варени пуешки гърди или сърцевидното печено филе. Нискомаслено, вкусно и диетично! Желязо, цинк и селен, витамин В и D са само някои от жизненоважните съставки, които се съдържат в птичето месо.

От която и страна да го погледнеш, няма да спечелиш, ако си вегетарианец.
За тези, които спортуват – резултатът се постига с качествена храна.
Ако искаш да си здрав, яж месо и го съчетавай с подходящите плодове, зеленчуци и червено вино! Комбинацията е вкусна! А качеството в магазини „Дар от Боговете” – гарантирано!

More from View Sofia

More Food