Следва

Наградите Emmy - пищност, елегантност и награди за най-добрите

Какво ново - LVMH купиха мажоритарния дял в Nicholas Kirkwood. Ще има и колекция чанти

Британският майстор на обувки Никълъс Киркууд /Nicholas Kirkwood/ ще разшири марката си в международен...

All fashion преди 10 години

Британският майстор на обувки Никълъс Киркууд /Nicholas Kirkwood/ ще разшири марката си в международен мащаб. Това стана ясно, след като LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton е закупил мажоритарен дял oт лейбъла. По този начин ще се даде старт на линия чанти с марката Kirkwood и развитието на търговията на дребно.

Самият Киркууд каза пред WWD, че инвестицията ще му позволи да се фокусира върху творческата работа и ще бъде способен да проучва някои нови неща.

„Следващата стъпка вероятно ще бъде създаването на чанти, но крайни срокове още нямам”
.

Киркууд не е непознат за големия бизнес - дизайнерът е и творчески директор на Pollini от 2010 г. насам.

Конгломератът LVMH притежава големи лейбъли като Christian Dior, Louis Vuitton, Givenchy, Fendi и Сeline. Kirkwood е последната от поредицата постижения, тъй като по-рано тази година Kering придоби мажоритарен дял в Christopher Kane и Altuzarra - също брандове на млади и утвърждаващи се в голямата мода творци. Миналата седмица Women's Wear Daily съобщи също, че J.W. Anderson е в преговори с LVMH с цел да инвестират в компанията му.


Никълъс Киркууд с Калудия Шифър на Наградите на Британския моден съвет, 2010

Завършил The Central Saint Martins, Николас Киркууд стартира лейбъла си през 2005 г. като създава обувки за дефилетата на Erdem, Peter Pilotto, Roksanda Ilincic и Victoria's Secret. Обувките протеже спечелиха и Аccessories Designer Award на британските модни награди през ноември. Нестандартните дизайни на британеца са хит на червен килим, носели са ги и ги притежават жени като Сара Джесика Паркър, Алекса Чънг, Соланж Ноулс, Миранда Кер.


Сара Джесика Паркър


Джейда Пинкет-Смит


Бионсе

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.