Следва

Кубинките Sergio Rossi

Кавали представи новата си книга рамо до рамо с кмета на Флоренция. И 10-те топ момента на Роберто Кавали

Каква по-добра сензация от това да поканиш най-младия и секси политик на модно ревю? Въпреки че...

All fashion преди 10 години

Каква по-добра сензация от това да поканиш най-младия и секси политик на модно ревю? Въпреки че наскоро чукна 72, дизайнерът и любител на леопардовия принт Роберто Кавали определено крие по някое асо в ръкава си.

Спасението за Италия, която в последните години се сблъска с политически проблеми от всякакъв вид, май най-накрая се е появило в лицето на Ренци Матео, млад политик, с клонящи наляво убеждения, който се стреми да оглави Демократическата партия и да даде нов тласък на Ботуша. Нищо чудно, че появата му на представянето на биографичната книга на Кавали “Just me” предизвика истински фурор, което доказва, че Роберто, освен всичко, прекрасно знае как се прави шоу.

Автобиографичната книга, на чиято корица има страхотна снимка на Кавали от младежките му години, засяга трудното му детство през Втората световна война, както и създаването на неговата модна империя. В нея Роберто говори и за най-важните жени в своя живот: майка му и леля му, жена му Ева и бившата му жена Силванела.

Ето и 10-те най-интересни моменти от кариерата на дизайнера, които да си припомним, докато горещото заглавие попадне в ръцете ни:

1. Когато помага на Майкъл Джексън да зареже белите чорапи

Изглежда, че когато на Ем Джей му писва от вида «черни обувки плюс бели чорапки», Кавали решава да му помогне, създавайки специално за него сако, чиято направа по думите на дизайнера е «отнела месеци». За съжаление, историята не завършва с хепиенд. Роберто споделя, че на едно от шоутата на Майкъл публиката се е разкрещяла по певеца, че е твърде топло за сако, и той го съблякъл и го хвърлил в тълпата.




2. Когато се хвърля да прави модни дрешки за кучета

Като истински любител на кучетата (Роберто има две, едното от които е порода немска овчарка на име Людо, плюс котка, игуана, папагал, цяла колекция от вълнисти папагалчета, кос и два огромни аквариума с тропически видове риби) е съвсем разбираемо желанието на Кавали кучетата му да са добре облечени като него. Ние си падаме по бялата пухенка, не е ли шик?



3. Когато разкритикува американската мода и... Анна Уинтур

Словесните престрелки на дизайнера са от рода на: « Защо Анна Уинтър не дойде да види шоуто ми в Милано?... Защото не правя реклама в Американския Вог ли?».

Да вдигнеш мерника на известната ледена кралица на Вог? По-добре той, отколкото някой друг, като се замислим.

4. Когато е променил дизайна на костюмите на Плейбой

През 2005, след като в продължение на 25 години зайчетата на Плейбой се появяват в едни и същи сатенени корсети, Роберто решава да им направи пълна промяна. Добавя белезници, кокетно полюшващи се ушички и ултра високи, секси токчета, с което напълно разбива на пух и прах предишната им захаросана визия.



5. Когато казва, че дукесата на Кеймбридж може да бъде и по-секси

По-рано тази година дизайнерът споделя пред Вог: «Само защото си кралица или принцеса, не означава че не можеш да си секси», след което добавя, че с удоволствие би проектирал нещо специално за Кейт. Чудим се какви ли са били идеите на Кейт за по-секси визия, особено през последните три месеца от бременността й? Може би са под номер три в листата й веднага след купуването на клин, подобряващ кръвообращението, но какво пък, никога един навременен ПР не може да е лош.





6. Когато проведе същинско разследване в Туитър, докато си търсеше нова приятелка

Някои от въпросите в анкетата бяха от следния тип: «Какъв тип момичета харесвате?... красиви и интелигентни?... или красиви и глупави?!» , « Какво мислите за шведките?»... защото е съвсем наясно, че всеки може да види това, нали?!!



7. Когато си падна доста по Черил Коул и по The Voice

По думите на Кавали, Черил Коул е “перфектната жена на Кавали”. Той дори проектира сценичния й тоалет за изпълнението на сингъла й Call my name по The Voice, едно изпълнение, което включва и „гмуркане на сцената”…



8. Когато смеси мода и футбол, за да облече Шакира за Световното по футбол в ЮАР

Дали футболът и модата се смесват? Като гледаме провисналите анцузи и дънки на футболните фенове, сме склонни да кажем: Не. Въпреки това през 2010 специално създадените за Шакира костюми от Кавали, с които тя се появи на сцената на церемонията по закриването на Световното, сякаш опровергават тази теза.



9. Когато отказа да свали цените заради финансовата рецесия

„Никога не обръщам внимание на цените”, споделя Кавали пред Sunday Times, ”Не е секси да се говори за цени. Защо просто не се фокусираме върху красотата на даден обект? Не зная нищо за финансовата криза. Ще се възстановим като всеки един от нас обича живота си и хората около себе си и останем позитивни”. Хммм…



10. Когато сравни новия хотел на Armani с психиатрична клиника

Въпреки че споделят обща родина, напрежението между Роберто Кавали и Джорджо Армани винаги е кипяло и кипи под повърхността. Последното захапване на Роберто беше относно новия хотел на Армани в Милано. Пред италианския ежедневник La Republica Кавали казва: „Между мен и Армани зее цяла бездна. Виждали ли сте новия му хотел? Та той прилича на психиатрична клиника!”.  




 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.