Следва

Кейт Бланшет - прекрасна в строг черен ансамбъл на ревюто на Tom Ford. До нея - Колин Фърт и Ана Уинтур

MFW: Дефилетата - Giorgio Armani пролет-лято 2014

Джорджо Армани не донесе изненади с онзиденшното си ревю на Седмицата на модата в Милано, но те не... 

All fashion преди 10 години

Джорджо Армани не донесе изненади с онзиденшното си ревю на Седмицата на модата в Милано, но те не бяха и нужни.

Открай време от обрания и нежен Джорджо очакваме именно такава мода, каквато той показа - изящно проста на пръв поглед, светла като внушение, без значение от използваните багри, като другото име на Жена.

Самият Армани предпочита да нарича тази си колекция "Светлината и сянката". Защото в нея плавно се сменят светли и нежни цветове - бял, бежов, сив и син, с по-категоричните виолетов, фуксия и черен.

Няколко от роклите в микса напомняха колекцията на майстора за пролетта и лятото на 2013 — с отправна тема звездното небе; основният тон обаче бе изместен в посока темата Вода и безкрайните й прочити.

Колекцията предлага множество различни "гардеробни" решения, които ще се окажат извънредно полезни с настъпването на пролетта - в диапазона от сватбени дрехи до офис костюми и рокли за партита и коктейли. Армани прави реални дрехи за реални жени, жени от всяка точка на света, жени, които нито на йота не се интересуват от последна мода.



Или, ако се, то просто от елегантното многообразие на колекцията, ще изберат "пижамените" костюми с полупрозрачни гърбове. Като цяло клиентките на Армани просто искат да изглеждат привлекателно, достатъчно им е само да знаят, че модната къща съществува и няма опасност да престане, по думите на Сара Харис от английския Vogue.



Чанти-клъчове, масивни колита от разноцветни пластини, сандали, широки шорти, вталени сака, копринени платки на деколтето, грамадни гривни, полупрозрачни многослойни поли с цветен принт, атлазени жакети с едно копче, рокли от шифон, комбинирани със забрадка на шията, кръгли очила, костюми от топ-бюстиета и прави поли, най-разни дължини, и една вълшебна цветова гама — нежна и пастелна и ярка и нахална.  




 

More All fashion