Следва

MFW: Дефилетата - Gianfranco Ferre пролет-лято 2014

J.W. Anderson поема щафетата в Loewe, от LVMH ще инвестират в таланта му

От известно време се носят слухове, че британският дизайнер Джей Андерсън е имал преговори с LVMH, засягащи

All fashion преди 10 години

От известно време се носят слухове, че британският дизайнер Джей Андерсън е имал преговори с LVMH, засягащи инвестиции на луксозния конгломерат в неговата компания, и днес тези подозрения официално бяха потвърдени от WWD. Собственици на Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi и Loewe ще инвестират в бизнеса на Андерсън, изстрелвайки го директно във висшата лига.

Въпреки че няма определени финансови уточнения, Джей Андерсън ще има потенциал да се развива в бизнеса си, стартирал през 2008 година. При все това Андерсън не е непознато име в модния бранш. Изключително търсеният дизайнер има зад гърба си множество сполучливи колаборации с брандове като Topshop и Versace Versus - досущ като приятеля му Кристофър Кейн, чиято съвместна работа с Kering бе важно стъпало за напредъка на кариерата му.

Черешката на тортата за Джей Дъбз, както го наричат в средите, е и фактът, че поема креативния шлем на Loewe. В интервю от днес Андерсън описва испанския лейбъл, базиран в Мадрид, като „Оксфордският университет на луксозните творения”.



Андерсън поема щафетата от Стюърт Вевърс, предишният творчески директор на Loewe, който бе обявен за заместника на Рийд Кракоф за марката Coach през юни.

Колекцията на Андерсън за J. W. Anderson, показана на London Fashion Week пролет-лято 2014, можете да видите тук>>
 

More All fashion