Следва

MFW: Дефилетата - Missoni пролет-лято 2014

Какво ново - Договорът на Марк Джейкъбс с Louis Vuitton няма да бъде продължен?

Съвсем скоро - в рамките на Седмицата на модата в Париж - Марк Джейкъбс ще представи новата си колекция за...

All fashion преди 10 години

Съвсем скоро - в рамките на Седмицата на модата в Париж - Марк Джейкъбс ще представи новата си колекция за Louis Vuitton, но в мрежата вече пълзят слухове, че тя може да се окаже и последната за дизайнера в рамките на сътрудничеството му с модния гигант. Говори си, че Джейкъбс няма намерение да продължава договора си с модната къща.

Нищо повече не се съобщава, но инсайдери, пожелали анонимност, заявяват, че "контрактът, твърде възможно, няма да бъде продължен", като отбелязват още, че вътре в компанията това решение на креативния директор се приема с одобрение.

Марк Джейкъбс дойде в Louis Vuitton през 1997 година и преориентира бранда от производство на куфари и аксесоари в създаването на линия pret-a-porter.



Кой би могъл да заеме потенциално вакантното място? В индустрията се върти името на Никола Геские, който напусна Balenciaga около година назад. Отбелязва се още, че в плановете на марката е тя отново да се съсредоточи върху производството на куфари от кожа и разработката на линии чанти и обувки.
 

More from View Sofia

Възкръсването на Balenciaga - кротко, постепенно и умно

All fashion преди 10 месеца

Balenciaga, един от най-горещите модни брандове в света, доскоро беше на път да се занули и изчезне от фешън хоризонта, като най-ярко това си пролича през декември 2022 г. Разтърсени от чутовен скандал, продажбите на Balenciaga се понижиха и магазините се опразниха, а марката беше детронирана  

Седмица на висшата мода в Париж: Balenciaga Couture Fall 2023

Runway преди 9 месеца

Това е 52-рата кутюр колекция в историята и трета за Демна, и за пореден път демонстрира колко уверен се чувства дизайнерът във висшата мода. Той лично потвърди тезата, като казва, че създаването на дрехи като цяло е най-щастливият процес и особено висшата мода, която за него е нещо пределно специално. Освен всичко, именно кутюра е връзката между миналото и настоящето, нещо, без което модата не може

More All fashion