Следва

Street Style вдъхновения... Стилът от 9 сутрин до 5 следобед

LFW: Erdem пролет-лято 2014

“Харесва ми идеята момичетата да се обличат като момчета. А момчетата - като момичета,” каза Erdem Moralioglu преди... 

All fashion преди 10 години

“Харесва ми идеята момичетата да се обличат като момчета. А момчетата - като момичета,” каза Erdem Moralioglu преди пролетното си представяне в Лондон преди дни.

Андрогинността е нова за дизайнера, когото обичайно свързваме с класически, много женствени ансамбли с флорални мотиви и наситени цветове.

Последното бе напълно зачеркнато в новата му колекция: само два ансамбъла изглеждаха леко встрани от черно-бялата идея, автоматично давайки на колекцията усещането за силна праволинейност.

Моралиоглу се фокусира върху формата, изчиствайки и заостряйки базовите силуети, с елегантна препратка към училищните униформи: колосани бели ризи, поли прегърни-ме, килтове, училищни блейзъри, суичъри, всички с идеята за една модна въздесъщост.

Някои от предложенията бяха много близо до нещата на Рикардо Тиши за Givenchy.



По-оригинални и въздействащи бяха прозрачните тъкани на Moralioglu, флоралните му апликации, дантелата и бродериите.

Една риза от дантела е разпрана и избродирана с думи от стихове на Уолт Уитман и Емили Дикинсън, покрити с воал от тюл. “Така че да е като малка тайна,” казва дизайнерът.  
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.