Следва

PFW: Дефилетата - Rochas пролет - лято 2014

PFW: Топлес феминистки на шоуто на Нина Ричи в Париж или 2 инфарктни минути за охраната

На ревюто на Нина Ричи от Седмицата на модата Пролет/Лято 2014 в Париж няколко активистки, с, трябва да се признае, чудесни физически данни, се смесиха

All fashion преди 10 години

Както симпатично се изразиха някои колеги от Острова по повод този необичаен феминистки ход: "Докато топлес моделите би трябвало и са част от ревютата в Париж, топлес феминистките определено не са."

И все пак, на ревюто на Нина Ричи от Седмицата на модата Пролет/Лято 2014 в Париж няколко активистки, с, трябва да се признае, чудесни физически данни, се смесиха устремно с моделите на подиума, които пък от своя страна, елегантни в светлите си, бежово-сребристи одеяния на голямата парижка дизайнерка, нито за миг не си позволиха да изглеждат втрещени или поне изненадани от щурма на гостенките. Т.е. неочакваното стана.

Голите мацки бяха написали исканията си с черно, като двойката, връхлитайки на подиума, ги изрече и гласно, крещейки "fashion fascism".

Чифтът руси девойки, родом от Украйна, членки на феминистката организация FEMEN, влязоха в страшна схватка с ангажираните за охраната младежи, преди да бъдат изведени от дефилето.



Въпреки че бяха изведени сравнително бързо, те се оказаха на подиума достатъчно дълго време, за да успеят да натъртят надписите, изписани на телата им: "model don't go to brothel' и 'fashion dicterror' и да притеснят неизбежно най-нещастните от моделите, ангажирани в ревюто, които точно в този миг се оказаха залепени за тях.

Независимо от усилията на активистките обаче, след като в предните два дни в Париж показваха нещата си младите таланти на модната сцена, сега вече е редът на лъвовете на подиума, които демонстрират красива и съвършена мода, каквато и хората на първия ред в залата, и всички останали, всъщност, много искаме да гледаме, а именно - Paris Fashion Week с Lanvin, Carven, Balenciaga... Което ни желание няма кой да смути.
 

More All fashion