Следва

PFW: Модни журналисти коментират пърформанса на Рик Оуенс в Париж

PFW: Дефилетата - Rochas пролет - лято 2014

Все по-често се чуват слухове, че Марко Дзанини, сегашният креативен директор на Rochas, е на път да се...

All fashion преди 10 години

Все по-често се чуват слухове, че Марко Дзанини, сегашният креативен директор на Rochas, е на път да се оттегли от бранда, а като негов заместник се спряга Алесандро Дел’Акуа.

Тази информация все още не е потвърдена, но ако това действително е последната колекция на Дзанини, то той се е погрижил чудесно да не бъде забравен.

В пролетно-лятната му колекция оживява един Холивуд на 50-те и 60-те с целия му златист прашец и лъскава невинност.

Забелязваме типичните за десетилетието кожени боулинг-чанти в изящните ръце на моделите, както и материи като ламе и кадифе и много жабо-акценти на най-необичайни места. Всичко това окъпано в бленда от бледа роза, лимон, лешник, златисто бежово и светлосиньо.

Няма как човек-естет да остане равнодушен и към нестандартните обувки на Rochas, които съвсем буквално приличат на четки за бърсане на прах.

Едва ли обаче някога някой е бърсал прах с подобни луксозни арт-творения. Изведнъж виждаме ролята на домакиня в малко по-позитивна светлина... и просто решаваме да имаме тези обувки!







Нестандартни решения, блясък и щипка артистичен хумор - трите думи, които пасват най-добре на новата колекция на Rochas.  




 

More All fashion