Следва

Зажаднели за нови лица в септемврийския брой на V Magazine

PFW: Модни журналисти коментират пърформанса на Рик Оуенс в Париж

Рик Оуeнс показа шоуто си вчера в Париж и взриви иначе гладкото и предвидимо следване на дните от Седмицата...

All fashion преди 10 години

Рик Оуeнс показа шоуто си вчера в Париж и взриви иначе гладкото и предвидимо следване един подир друг на дните от Седмицата на модата във френската столица.

Всъщност направи почти скандал, и не защото се скара с някого или излезе топлес на подиума, а защото му хрумна да покаже колекцията си Пролет/Лято 2014 чрез 40 танцуващи мъже и жени, събрани от четири американски състава (от Ню-Йорк, Вашингтон и Балтимор). Казват, че дизайнерът ги е намерил в YouTube.

Какво точно Рик Оуенс е искал да каже с този спектакъл, вероятно биха могли най-добре да се опитат да пояснят някои от най-силните модни критици в света. Ето и мненията на някои от тях: 
 





Тим Бланкс, Style.com

„Рик Оуенс се счита за типичен американец, установен в Париж и очарован от неговата атмосфера. В новата си колекция Оуенс е решил да сподели с града частичка от себе си и своя свят. Само дето никой - нито парижаните, нито които и да са други жители на планетата не бяха готови за това, което им е приготвил Рик."

Кейти Хорин, The New York Times

"Момичетата бяха облечени в стила на Rick Owens, за всяка група дизайнерът бе предвидил съответстващ неутрален оттенък. Но, естествено, дрехите изглеждаха второстепенно на фона на невероятната енергия на тези жени, които едва ли не подскачаха върху редакторите, седящи на първия ред. Подобен дух на свобода, безусловно, отразява отношението на Рик Оуенс към модата."

Бут Мур, Los Angeles Times

"Как тук би било възможно да се фокусираш върху дрехите? Това обаче, че на практика е възможно, се оказа най-съществено. Днес, когато модните ревюта са приравнени към някакъв вид развлечение, би могло да се каже, че такова шоу действително има смисъл. А възможно е Оуенс просто да е искал да ни каже, че прекарваме твърде много време да се опитваме да търсим в дрехите някакъв смисъл, когато биват показвани в седмиците на модата. В края на краищата, това са просто дрехи."

Марк Холгейт, Vogue.com

"Рик Оуенс е нарекъл колекцията си Vicious (от англ. "зъл", "порочен"). Но за нея спокойно може да се подбере още едно определение - силна. Беше силно. Силно и пак силно."








 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 19 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.