Следва

We love: Francesco Smalto пролет-лято 2014

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Всъщност не ни хареса самият факт на откриването му, защото както и да гледаме, си е на другия край на света, а...

All fashion преди 10 години

Зажаднели за нови лица. И те като нас

Септемврийският брой на V Magazine доказва същата неистова нужда да започнем да виждаме, харесваме или не харесваме, опознаваме и се вдъхновяваме от нови лица, която преследва и нас. Т.е. различни от старите, омръзнали до посиняване, което очевидно ще се окаже валидно освен за нашите мили географски ширини, и за някои величествени играчи на публичния, свързан с лайфстайл и мода, при това световен, пазар, като въпросното списание. Припомняме, че V излиза вече почти 15 години и има стабилния имидж на отдалечен от мейнстрийма, твърде добър и определящ посоката в гилдията двуседмичник.

Любопитната сесия, която много харесахме, се нарича New Models in Outstanding Outerwear, и в нея освен Кремена Оташлийска, демонстрират "новите" си лица, тела и талант да позират още белгийката Лиза Верберг и две холандки - Бо Дон и Ирен Хиемстра. Всяка от тях се появява извънредно интензивно на подиума по време на актуалните седмици на модата с дефилетата Пролет/Лято 2014, като шампионката все пак е Ирен Хиемстра: ако не бъркаме, тя има от порядъка на 30 ревюта за последните 4 седмици, включително Prada, Salvatore Ferragamo и Fendi. Което никак не ги е изхабило, защото са страшно млади и съвсем в началото. Идеалният момент да им се порадваме искрено.



Моделите, млади, свежи, различни, позират в неща от колекциите на Miu Miu, Celine, Max Mara и Balenciaga. За V Magazine ги снима фотографът Антъни Муле.  

Виж ги тук>>

Изабел Маран пролет - лято 2014



От 14-и ноември, за едно кратко време, ще можем да си напазаруваме до насита Изабел Маран. Сигурно затова и така трепетно изгледахме представянето й на Седмицата на модата в Париж онзи ден. Всъщност французойката изобщо не демонстрира нещо различно от това, с което я свързваме и заради което я харесваме, но просто 45-дневната близост до демократичното й наличие в магазините на H&M неудържимо ни кара да мечтаем за още и още от нея.

И този път, като всеки друг, Маран напълно игнорира така наречените "горещи" трендове и крои, шие и показва една секси, млада и нахална мода, някъде по линията на любимата й американо-каубойска тема с щипка-две рокендрол, гримирана и стилизирана по френски маниер.

В този ред на мисли новата колекция на дизайнера не е никаква революция, а логично продължение на нейните предишни сезони. И тук има място за всички отличителни дрехи и аксесоари от Изабел - любимите й тесни и скъсени панталони, с къси роклички с едно рамо, закачливи блузи с набори, супер сексапилните мини шорти.

Очарователно, нищо, че пак е на фона на едно перманентно дежавю, за което не можем изобщо да се разсърдим. Може би заради факта, че този тип мода винаги "работи" - с нея се чувстваш обезателно готина. Още повече, че Маран предвижда в колекцията си и няколко "мъжки" сака, като за дисциплина при целия този младежки разгул. 

Виж цялото дефиле тук>>

Cos открива първия си магазин в САЩ 



Всъщност не ни хареса самият факт на откриването му, защото както и да гледаме, си е на другия край на света, а заради възможността отново и пак да си помечтаем и да се примолим на шведите, "виновници" за световната COS мания да открият най-сетне един магазин от веригата и тук, защото го харесваме, обичаме и ценим инвестицията във всяка вещ от там.

Иначе първият магазин на шведския бранд Cos ще се появи в САЩ през пролетните месеци на следващата година, както потвърдиха от пресслужбата на марката.

Мениджърът по международен маркетинг в Cos - Мери Хонда съобщи пред Vogue.co.uk за това, че първият американски магазин ще е в Сохо и че това бележи експанзията на бранда на нов, трети по ред континент (Cos вече продава в Европа и Азия), като освен магазина се предвижда и интернет-търговия.

Та така. В Сохо вече имат дата, остава и нашата дата да се изясни.

Helena Christensen от Gregory Derkenne за FutureClaw



Тази невероятно естетична и също толкова зареждащо страстна есенна сесия на божествената 45-годишна Хелена Кристенсен е всъщност за 6-ия брой на списание FutureClaw. Прекрасните кадри с техните есенни листа, великолепни, малко носталгични помещения в една вълшебна къща и тази Жена са дело на фотографа Грегъри Деркене.

Виж още от Хелена Кристенсен>>

Кендра Спиърс на корицата на Vogue Mexico за октомври 



Toпмоделът Кендра Спиърс е на корицата на Vogue Mexico за октомври 2013, с една красива и много елегантна снимка от Корай Биранд, и стилизирана от Сара Гор Рийвс.

Kendra е лице на Next Models, на нас ни прилича на много младата Синди Крауфорд, а в тази мексиканска сесия ни харесва класическата естетика на една много фина и пълна с живот класическа сесия за топ-модно списание.

Повтаряме думата класическа съвсем нарочно. Защото от много шантави сесии наоколо човек в крайна сметка зажаднява точно за това - класика в най-добрия смисъл на това понятие.

А Кендра е съвършена с тупираната си коса, болезнено красивото си тяло и черно-белите ансамбли на топ-дизайнерите за есента. 

Виж още>>
 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.