Следва

50 супер готини боти и ботуши на новия сезон

Какво ново: Schiaparelli може и да възкръсне - Марко Дзанини официално е новият й артистичен двигател

Миналата седмица представители на модна къща Rochas потвърдиха назначението на... 

All fashion преди 10 години

Миналата седмица представители на модна къща Rochas потвърдиха назначението на италианеца Алесандро Дел Акуа на поста креативен директор на къщата.

Още тогава бяха изказани разнообразни предположения за бъдещето на екс-дизайнера на Rochas Марко Дзанини: имаше допускания, че той ще се заеме с развитието на pret-à-porter линията на модна къща Schiaparelli /Скиапарели/, която председателят на Tod's Group Диего Дела Валле купи през 2006 година.

Днес слухът вече е официална истина - първата колекция на новия творчески шеф на Schiaparelli Марко Дзанини ще видим още през януари, на седмицата на висшата мода в Париж.

"Най-важната задача през мен е да направя така, че името Schiaparelli отново да започне да се чува, при това не само днес, а и за в бъдеще," — коментира новината дизайнерът.

Опитите да се възроди модна къща Schiaparelli датират от по-рано тази година: на седмицата на висшата вода за сезон есен-зима 2013/14 колекцията Schiaparelli haute couture бе представена от Кристиан Лакроа.

Тогава още е чу, че за Лакроа тази колекция ще остане единствената възможност да поработи в къщата, предвид плановете на Диего Дела Валле да наеме друг дизайнер и да развива линията pret-à-porter.

Припомняме, че до този момент Марко Дзанини е работил в творческите екипи на Versace, Halston и Dolce & Gabbana, а от 2008 година — в модна къща Rochas
 

More All fashion