Следва

Сьомга с бульон и сос салца от краставица

Месечен ХОРОСКОП - октомври 2013

Октомври 2013 ще донесе море от страсти, особено на любовния фронт, но в същото време и... 

Astro преди 10 години

Астрологична прогноза за октомври 2013

Октомври 2013 ще донесе море от страсти, особено на любовния фронт, но в същото време и известен застой в бизнеса.

До 22-ри октомври, Слънцето ще се намира в знака на Везните. Тази позиция на дневното светило ще ни даде дипломатичност, миролюбие, стремеж към хармония във всичко. Ще бъдем по-романтични и влюбчиви. Но трябва да бъдем и внимателни - мимолетните увлечения през този период може да разрушат дори най-здравите връзки.

На 23-ти октомври Слънцето навлиза в знака на Скорпиона и ще остане там до края на месеца, провокирайки бурни страсти в романтичните отношения. Трябва да обуздаем пристъпите на ревност и да се учим да се доверяваме на партньора си. Покрай това, ще се почувстваме уверени в своите способности и активно ще се борим за място под Слънцето. Но, мислейки, че целта оправдава средствата, рискуваме да загубим и това, което имаме.

Венера ще навлезе в знака на Рака на 7-ми октомври и ще остане в него до края на месеца. Оптимизмът и вярата в доброто, ще бъдат провокирани от това положение на планетата на любовта. До 14-ти октомври Марс ще остане в знака на Лъва. В този период ще се разкрият творческите ни способности. Ще ни обхване стремеж към слава и жажда за нови отношения. В желанието си да бъдем първи, гонейки тръпката, не трябва да пренебрегваме околните, в противен случай може да загубим близки хора.

Meркурий до 21-ви октомври е директен, след това става ретрограден. Започва период на застой в деловия живот.

Ще бъдем в състояние да преодолеем всички забавяния, ако не се поддаваме на упадъчно настроение.

Месечен ХОРОСКОП за октомври 2013

ОВЕН 21.03 – 20.04

Бъди търпелив. Не събирай плодовете на своя труд, преди да узреят добре.

Новите приятели ще ти помогнат да постигнеш успех както в личните, така и в обществените дела. Внимателно се вглеждай в тези, които навлизат в живота ти и никога не отказвай да се сприятелиш. Със старите приятели също не забравяй да поддържаш връзка. Ако някой от тях ти направи бизнес предложение, приеми. Постарай се само да не поемаш прекалено много отговорности.

Не си позволявай да се преуморяваш нито умствено, нито физически в дните на Луна в Риби (15-16 октомври). Просто прекарай това време извън града заедно с любим човек. Трябва да бъдеш особено внимателен след 22-ри, когато Слънцето преминава в знака на Скорпиона. Импулсивността в този период няма да доведе до нищо добро. Опитай се да бъдеш колкото се може по-романтичен и не показвай чувствата си, преди партньора да ти даде съответния знак.

ТЕЛЕЦ 21.04 – 21.05

През октомври е малко вероятно да успееш да се отпуснеш.


Животът ти ще бъде пълен с грижи и тревоги, свързани преди всичко с работата. Хороскопът може да те посъветва само едно: без значение какво се случва, запази спокойствие. Ако не плуваш срещу течението и съумееш да се приспособяваш към обстоятелствата, рано или късно ще получиш подарък от съдбата, за който не си и мечтал.

През първата половина на месеца, под влиянието на Марс в Лъв ще бъдеш енергичен и предприемчив. Ще ти се иска да бъдеш в центъра на събитията, да участваш във взимането на важни решения, да поемаш отговорност за сложни случаи. През този период ще ти бъде трудно да се подчиняваш, дори може да се превърнеш в бунтар. След 15-ти, когато Марс навлезе в знака на Девата, ще станеш прекалено внимателен към детайлите. Не е необходимо да се съсредоточаваш върху незначителните неща и да забравяш за главната цел, защото ще стоиш на едно място и няма да можеш да докараш започнатото до край. Така че старай се да бъдеш широко скроен и да не бъдеш прекалено придирчив.

В отношенията, които току-що си започнал, дипломацията ще бъде от особено значение. При всякакви обстоятелства бъди тактичен, не провокирай разгорещени спорове и ще направиш личният си живот спокоен и радостен.

БЛИЗНАЦИ 22.05 – 21.06

Време е да преминеш от думи към действия!


Спри да правиш планове и премини към тяхната реализация. Ако с течение на времето имаш нужда от допълнителни парични инжекции, организирай търсенето им на 26-28-ми октомври, когато Луната обитава знака на Лъва. Задължително изпълни обещанията си, които си направил през последните два-три месеца. На първо място се постарай да отговориш на очакванията на тези, които заедно с теб се занимават с творческа дейност.

Хармоничният аспект на Меркурий с Нептун, който се формира на 2-ри октомври, ще те дари с проницателност. Ще разбираш без думи околните, ще усещаш тяхното настроение и ще предвиждаш поведението им. Опитай се да запазиш в тайна това ново умение.

До 15-ти октомври силно ще те привличат представителите на противоположния пол. Причина за това ще бъде Марс, пребиваващ в знака на любвеобилния Лъв. Ако все още не си намерил сродна душа, бъди внимателен. Прекалената импулсивност може да доведе до връзка с човек недостоен за твоите чувства.

РАК 22.06 – 23.07

През октомври не допускай караници в семейния си живот. Не забравяй, че е по-добре да отстъпиш, отколкото да оправяш последиците от конфликта.


Пред теб се отворят нови възможности за проява на твоите способности. Постарай се да не ги пропуснеш. Приемай предложения, които обещават не само материална изгода. Ако отдавна искаш да промениш предмета си на дейност, опитай се да го направиш през първата половина на месеца. Maрс, който ще остане в знака на Лъва до 15-ти октомври, ще ти даде смелост, предприемчивост и ще ти помогне да се отървеш от съмненията.

През първата половина на октомври ще можеш да покажеш най-добрата си страна. Енергичен, смел, находчив, ще имаш сили да се справяш с предизвикателства и ще успееш и в най-сложните ситуации. След 22-ри октомври, когато Слънцето навлезе в знака на Скорпиона, ще настъпи по-спокойно време. Събирай плодовете на своя труд и се приготви за нови предизвикателства.

Отношенията с партньора в началото на октомври ще загубят своята стабилност и на преден план ще излезе недоволството един от друг и караниците за дреболии. До това ще доведат, най-вероятно, външни причини: умора, нелепи изисквания на роднини или творчески неуспехи. Не обвинявай любимия човек и собствените си грешки, по-добре потърси психологическа подкрепа. В никакъв случай не провокирай скандали в деветия лунен ден, т.е. 13 октомври.

ЛЪВ 24.07 – 23.08

Независимо от факта, че астрологичната обстановка през октомври ще те направи сприхав и несговорчив, все пак ще трябва да си сътрудничиш с други хора.


Ще съумееш да постигнеш голям успех в обществената работа, по-специално, ще намериш приложение на своите способности в организирането на благотворителни събития и празнични мероприятия. Не отказвай предложения, които ще получиш в периода от 13-ти до14-ти октомври, когато Луната е в знака на Водолея.

На работното място ще ти се налага често да спориш. Меркурий и Плутон ще засилят твоя природен инат и ще те направят още по-неотстъпчив. Ако не искаш да развалиш отношенията си с колегите, изслушвай внимателно и тяхната гледна точка. По възможност старай се да не противоречиш на шефа. Разговорите с висшестоящи едва ли ще доведат до нещо добро. От 21-ви октомври Меркурий става ретрограден. В този период не трябва да започваш нищо ново. Всички проекти по време на ретрограден Меркурий ще имат трудна съдба.

Слънцето и Плутон, които на 2-ри октомври образуват нехармоничен аспект, ще те направят непоносим към недостатъците на партньора. Ще станеш напрегнат, раздразнителен и неочаквано за себе си ще започнеш да решаваш спорните въпроси по агресивен начин. Старай се да овладяваш поривите на гнева, не обсипвай любимия човек с упреци и си затваряй очите пред дребните несъвършенства на характера му. Hе допускай възникването на обтегнати отношения, защото след това няма да ти е лесно да върнеш хармонията и разбирателството.

ДЕВА 24.08 – 23.09

Не се опитвай да решаваш проблемите с агресивни методи. Запази дипломатичност и в крайна сметка всичко ще се нареди така, както го искаш.


В периодите на активност през този месец ще присъстват и фази на объркване и загуба на сили. Няма да ти бъде лесно да поддържаш в себе си борбен дух, но не губи оптимизъм и вяра в собствените си сили. Сега ще получаваш подкрепа от най-преданите си приятели. По-често се срещай с тях и не се притеснявай да споделяш своите преживявания. През първата половина на октомври няма да можеш напълно да се отдадеш на работата си. Постоянно ще ти пречат някакви външни обстоятелства. Ще бъде необходимо да държиш под контрол личния си живот, да реализираш творческите си планове и да се грижиш за външния си вид.

След 22-ри, когато Слънцето премине в знака на Скорпиона, в теб ще се пробудят борческите качества. Ще започнеш да работиш с по-голям ентусиазъм и ще бъдеш в състояние да разрешиш спорните въпроси, назрели още през септември. Никой няма да може през този период да ти окаже натиск и да те накара да играеш по свирката му. Решителен, самоуверен, ще се движиш напред, без да обръщаш внимание на скептичните коментари на лентяи и завистници.

На 7-ми октомври Венера ще навлезе в знака на лекомисления Стрелец, което бележи за Девите началото на един трескав период. Най-вероятно поведението на партньора ти през този период няма да бъде безупречно. Той ще флиртува с други представители на противоположния пол и дори може да бъде на ръба на изневярата. Упреците и обвиненията едва ли ще допринесат за връщането на живота в старото русло. По-скоро ще помогнат откровените разговори, насочени към изясняване на проблемите, както и съвместната психологическа работа. Ако сега някой те ухажва (или сам се опитваш да свалиш някой), внимавай много и гледай трезво на случващото се.

ВЕЗНИ 24.09 – 23.10

През октомври не проявявай лекомислие. Ако действаш без да мислиш, ще направиш много грешки.


Не позволявай на емоциите да те управляват. Под действието на обидите, любопитството или страстите може да започнеш да се държиш доста нерационално. Сега не е най-доброто време за пътувания. Заминавайки далеч от дома, можеш да пропуснеш важни събития. Работещите с техника, трябва внимателно да я наблюдават през първата декада. Има вероятност от инциденти, необясними грешки в работата и други неприятности.

Личният ти живот през октомври неочаквано ще се наруши. Може да загубиш разбирателството с партньора си и да спрете да разговаряте помежду си за важните неща. Въпреки че аспектът на Венера с Нептун, ще те настрои романтично, вместо да се опитваш да закрепиш връзката си, може да тръгнеш да търсиш приключения на страни.

За щастие, до сериозни романи няма да се стигне и в средата на месеца, всичко ще започне да се връща към нормалното. Общите занимания ще помогнат за възстановяването на хармонията. Може да се запишете заедно на курсове, да участвате в благотворителни мероприятия или да се заемете с ремонт. Бъди искрен, говори за наболелите проблеми спокойно, вслушвай се внимателно в думите на партньора си и се отнеси с разбиране към неговите претенции.

СКОРПИОН 24.10 – 22.11

Припомни си фразата на Виктор Юго: ”Смелите мечти разкриват пътя към бъдещето” и не се ограничавай.


Успехът в бизнеса и личния ти живот няма да се бави дълго, ако въпреки трудностите, продължаваш напред. Непреодолимите на пръв поглед препятствия с времето ще ти изглеждат незначителни. При всички ситуации запази оптимизма и не забравяй: решението на поредния проблем те води до нов етап на развитие. Отнасяй се снизходително към недоброжелателите си, но не проявявай излишна лоялност.

Отношенията с шефа ще се подредят добре, ако не се държиш предизвикателно. Ако твоето мнение е различно, изказвай го спокойно, подкрепено с факти без да пренебрегваш доводите на отсрещната страна. През втората половина на месеца, не се страхувай да поемаш рискове. Марс в Дева, ще те кара много да внимаваш, но не се поддавай на провокациите му и не пропускай откриващите се пред теб възможности. Ако е възможно, намери партньор, притежаващ достатъчно смелост и жизнерадостен характер. Благодарение на такъв човек и ти самият ще започнеш да мислиш по-свободно.

Създаването на нови връзки през октомври ще бъде лесно. Под влиянието на благоприятния аспект на Венера с Уран ще започнеш да се държиш по-свободно, ще станеш по-романтичен, инициативен и открит.

СТРЕЛЕЦ 23.11 – 21.12

Не се лишавай от удоволствието да видиш нови градове и държави, както и да завържеш приятни запознанства далеч от дома.


Ще ти се прииска да действаш самостоятелно, заобикаляйки съществуващите правила и противно на приятелските съвети. Но не бъди прекалено самоуверен - разчитайки само на собствените си сили, рано или късно ще се сблъскаш с проблеми. Разбира се, метода на проба-грешка води до резултат. Но сега той ще се окаже неефективен.

До 22-ри октомври Слънцето ще се намира в знака на Везните. Благодарение на това положение ще мислиш по-конструктивно и ще успееш да решиш не един сложен проблем. Проявявай инициатива, действай без страх и съмнения, убеждавай другите в правотата на своите възгледи.

Работата до толкова ще те увлече, че ще сведеш до минимум общуването с близките хора.. Такова поведение едва ли ще се хареса на твоите приятели, семейство и любим човек. За да избегнеш конфликти, разпределяй времето си правилно.

Опитай се да направиш отношенията с любимия човек спокойни и доверителни. В разговорите не засягай сложни теми, не показвай агресия и не говори злонамерено. За сега не прави планове за бъдещето. Бъди весел, внимателен, нежен, интересувай се от работата на партньора, но не се опитвай да му налагаш своя подход към решаването на проблемите.

В началото на третата декада бъди по-предпазлив. Опозицията на Марс с Нептун, около 20-ти, ще те лиши от самоконтрол и може да те накара да извършиш лекомислени постъпки. Всичко това едва ли ще се хареса на твоята половинка, така че е добре да се контролираш и да мислиш преди да направиш нещо. В противен случай разправиите са неизбежни.

КОЗИРОГ 22.12 – 20.01

Твоят остър ум ще намери добро приложение през октомври. Наслаждавай се на процеса и мисли по-малко за материалната изгода.


Някои делови и лични проблеми в началото на октомври ще изискват незабавно решение. Ще се наложи да се стегнеш и да отложиш развлеченията, заемайки се спешно с решаването на наболелите проблеми.

Сега не трябва да се стремиш към нови хоризонти. Спри на време и помисли: анализирай грешките и постиженията си от последните няколко седмици, коригирай отношенията си с колегите. В никакъв случай не се впускай в авантюри. Не забравяй, че безразсъдството ще ти донесе само до разочарования и хронична умора.

Изискванията ти към твоята втора половинка в началото на октомври може да се окажат твърде високи. Причината за това ще бъде Венера, която до 7-ми се намира в знака на Скорпиона. Не се поддавай на провокации - не казвай на любимия човек, че той е далеч от идеала, и не се опитвай да го променяш. Ако имаш съмнения, че партньорът ти не е напълно честен с теб, не вади важната за теб информация със сълзи, изнудване и обвинения. Задушевният разговор ще бъде много по-ефективен.

ВОДОЛЕЙ 21.01 – 19.02

Ключовата дума през октомври за Водолеите е ред.


Работи методично, спазвай дневен режим, в личните отношения се старай да поддържаш стабилност. Изпълнявай своите задължения. Върни дългове си не по-късно от 21-ви, преди началото на ретроградното движение на Меркурий. Поддържай чист дома си, но изчакай малко с основния ремонт. По-добре го отложи за ноември или дори декември.

Трябва да намалиш амбициите си през този месец. Малко вероятно е да получиш повишение или да започнеш работа по нов проект. Ако въпреки това, започнеш да настояваш за промяна на твоя статус, може да се стигне до много неприятности. Изпълнявай своите обичайни функции и не се опитвай да командваш колегите си. През последната декада поставяй пред себе си само конкретни и постижими цели. Опитай се да мислиш практично във всяка ситуация, не се впускай в авантюри и не приемай съмнителни предложения. Не забравяй, че лекомислието, което ще те обхване около 20-ти, поради конфликтния аспект на Марс с Нептун, може да стане причина за големи разочарования.

Търсенето на партньор може да бъде успешно през първата декада. Ако чакаш предложение за брак, не прибързвай и не натискай любимия човек да направи решителната стъпка. Демонстрирайки неуместна активност, само ще отложиш щастливото събитие.

РИБИ 20.02 – 20.03

Сега напълно ти подхожда ролята на "сив кардинал". Оказвай влияние върху случващите се събития, но не бъди прекалено забележим.


През октомври не пренебрегвай приятелските съвети. Вслушай се в това, което казват близките, сравни техните мнения с твоите и си направи съответните изводи. Следвай съветите на по-възрастните роднини на 4-ти и 5-ти, по време на престоя на Луната в знака на Везните.

Благоприятният аспект на Меркурий с Нептун, около 2-ри октомври, ще те научи да оказваш незабележимо влияние върху другите. Ще бъдеш в състояние, оставайки в сянка да повлияеш на взимането на редица важни решения и да предотвратиш извършването на необмислени постъпки. От прякото управление на други хора, сега трябва да се откажеш. Отговорността ще ти тежи, ще те изнерви и може лесно да направиш грешки.

Миролюбивият ти характер сега ще се окаже добре дошъл. Защото само по дипломатичен път могат да бъдат решени проблемите в личните отношения. Докато Венера е в знака на Скорпиона, от 1-ви до 6-ти октомври, изведнъж може да откриеш, че партньорът ти активно гледа на страни. Колкото и да е странно, чувството на ревност няма да бъде силно. Съперничеството само ще възбуди стари чувства и може да поискаш да изпълниш отношенията си отново с всепоглъщаща страст. Ще успееш бързо да си върнеш вниманието на любимия човек.

Важното е - да се въздържаш от обвинения и да не се притесняваш да демонстрираш чувственост. 
 

More Astro