Следва

PFW: Дефилетата - Saint Laurent пролет - лято 2014

PFW: Дефилетата - Givenchy пролет - лято 2014

Публиката видя едно напълно различно шоу, в което нямаше нито една тениска или блузон с принт, каквито... 

All fashion преди 10 години

Различна Givenchy, различен Тиши.

Това видяха феновете на ревюто онзи ден, когато дизайнерът показа пролетно-лятната колекция 2014 на прочутата модна къща.

Публиката видя едно напълно различно шоу, в което нямаше нито една тениска или блузон с принт, каквито повсеместно модния свят разнасяше в последните няколко сезона. Останали бяха обаче пластмасовите сандали, които лично ние, в редакцията на Вю София, много харесваме.

Всъщност нищо от очакваното или поне възможното да се предвиди за комбинацията Givenchy - Тиши не се случи в Париж. Която комбинация все пак познаваме от 8 години, откакто италианецът пое поста творчески шеф на Живанши за дамските линии прет-а-порте и от-кутюр.

Всъщност може би от 39-годишния Тиши отдавна се чакаше нещо ново и неочаквано; желание, което дизайнерът перфектно е почувствал и сам и реализира с проекта си на практика.

Колекцията беше разделена на две части – на костюми и на рокли и гащеризони, като и двете бяха демонстрирани в относителен безпорядък. Частта с костюмите бе посветена на Япония, видно от широките ръкави-кимоно при саката. Сложно скроени, асиметрични и ушити от тъкани с едновременно матова и блестяща фактура и комбинирани от Тиши с поли или панталони.



Но първа цигулка в шоуто свиреха щедро драпираните рокли от жерсе. Повлияни от древногръцките туники и древноримските тоги, някои имаха дори войнствен вид, вероятно дължим на кожената «сбруя» - колан, обвиващи шията и който асоциираме с обяздване на коне, например. Видяха се и глухо оцветени рокли с украси в африкански стил – Африка, всъщност, също се оказа една от темите на тази колекция. Което потвърдиха и маските на лицата на моделите, като при воините от туземските племена.





Кулминацията на шоуто се оказаха плисираните рокли, преливащи на светлината благодарение на хилядите разноцветни пайети. Те бяха действително божествено красиви, тържествени и смели, прихванати на две широки презрамки, съвършени.



Шоуто протече в ефектна среда - пространството беше аранжирано със стари катастрофирали коли. Зад кулисите Тиши призна, че те символизират сблъсъка на няколкото култури, застъпени в колекцията. Е, както са казва, дори паралелът да не е чак толкова очевиден за нас, останали извън творческия екип на дефилето, със сигурност допринесе за ефекта.

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.