Следва

Ромео и Жулиета: Ирина Шейк и други модели във фотосесията на Карин Ройтфелд. Снимки

PFW: Дефилетата - Финалното шоу на Джейкъбс за Louis Vuitton - колекция пролет-лято 2014

С драматично тиктакане на часовник и последван удар, точно в 10:00, започна последното шоу на... 

All fashion преди 10 години

С драматично тиктакане на часовник и последвал удар, точно в 10:00, започна последното шоу на Марк Джейкъбс за Louis Vuitton. И завърши, както подобава. С бурни аплодисменти и с Анна Уинтур, която дълго и на крака ръкопляскаше на лебедовата песен на дизайнера.

На сцената на това, смеем да кажем предвид горните обстоятелства, паметно дефиле, беше изваден емблематичен сценографски реквизит от предните ревюта на Джейкъбс за Louis Vuitton - асансьорите, ескалаторите, каруселът, те бяха там, да напомнят за изключителното въображение на Марк и 16-годиншния му труд в една от великите модни къщи.

Независимо от черното, погълнало целите сетове и декор, моделите на подиума, разхождащи се с всичките пера, кристали и дантела, по-скоро напомняха на вариете спектакъл, отколкото на траурно събитие.



Началото - супер моделът Еди Кембъл oткри шоуто, покрита в лъскавите графити-букви на Stephen Sprouse. Покойният дизайнер и близък приятел на Джейкъбс и неговият характерен принт за френската модна къща, са също част от мащабната работа на Марк за този изключителен бранд. Същите букви се появиха още няколко пъти върху клинове от шифон и панталони.



А шапката от щраусови пера, създадена от Stephen Jones за колекцията, беше на главата на всяко LV момиче на черната сцена.



Моделите, почти неразпознаваеми в тъмните сенки на шоуто и силния акцент на главите, позираха около карусела, слизаха от ескалаторите и асансьора и се движеха около фонтана, съпроводени от класическа музика, с цялото съзнание, че са част от едно историческо ревю за страхотния край на едно голямо модно сътрудничество. Надяваме се, и знаем: краят ще роди още по-хубаво начало!

И така. В последните си творения под един от най-луксозните етикети, Джейкъбс показа: къси сака с пайетени орнаменти, високи рамене в пера и сребристи цветя върху кожените якета.





Същите бомбър якетата бяха придобили и романтичен акцент със събраните парченца плат на ръкавите и гърба, напомнящи на десетки разцъфнали цветя.

Още - сини дънки, които бяха приятно забулени зад блещукащи черни шифонени рокли или богато украсени с изрезки от шифон и пера; ниски черни боти от крокодилска кожа до глезена и малки чанти, които се сливаха перфектно и ненатрапчиво с цялата картина; мини вталени с широка плетка и дълги свободни рокли върху панталони; шифонени, богато украсени бодита и панталони с черни кристали.





А самият Марк Джейкъбс, който излизаше на финала на всяко свое дефиле в нещо тематично за шоуто, се поклони на гостите в класически черен костюм с бяла риза и удобни спортни обувки.



С напускането на Париж и LV дизайнерът ще се съсредоточи върху собствената си марка, а от страна на досега поверения му бранд, можем да очакваме силен подбор за негови евентуални достойни заместници.
 

More All fashion