Следва

PFW: Дефилетата - Miu Miu пролет - лято 2014

Практичният деним гайд или как да си изберем джинси

Чифт дънки, които ласкаят фигурата и могат да бъдат комбинирани с голям набор от аксесоари, са едно от най-силните оръжия в женския гардероб...

All fashion преди 10 години

Чифт дънки, които ласкаят фигурата и могат да бъдат комбинирани с голям набор от аксесоари, са едно от най-силните оръжия в женския гардероб. Приложенията на любимите ни дънки са безкрайни и могат да бъдат спасителен пояс за почти всеки повод на този свят.


Въпреки това избирането им може да бъде доста противоречиво изживяване предвид огромния избор на марки, кройки и размери, и първоначалното вълнение лесно може да бъде попарено и да завърши по не особено приятен начин.


Затова ви предлагаме един практичен деним гайд,за да ви научим на всичко за различните кройки на тази незаменима част от гардероба, с какво да ги съчетавате и как да ги избирате според особеностите на фигурата си.


Съществуват няколко основни типа кройки на любимия ни деним-скини (прав и тесен до самия глезен крачол), bootcut (разширяващ се от коляното надолу, но очертават бедрата) и класически прав крачол. Модата обаче обича разнообразието и на пазара можем да открием интересни вариации на изброените модели, които стават все повече и повече. Ние ще ви запознаем с класиката, както и с последните новости в денима, а така изборът ще стане лесен като песен и също толкова зареждащ.


Да се запознаем с кройките





Just Cavalli 5 Pockets Jeans  от totallyerectedstore.com

Скини

Наричан още модел тип цигара, скини силуетът е един от вечните модни фаворити, тъй като се съчетава лесно с голяма част от дрехите и аксесоарите и човек може буквално да го преобразява, избирайки различни стилове. Страхотна е и комбинацията му със стилето или ботуши на висок ток, тъй като издължава и прибира фигурата по изключително елегантен начин.



Just Cavalli  от totallyerectedstore.com

Скини дънките обикновено са с ниска до средна талия, но съществуват и модели с висока. Пасват добре на почти всяка фигура, като е препоръчително по-слабичките дами да се спират на модели в по-светли тонове и с повече детайли, а тези, които желаят да прикрият нещо, да залагат на изчистени модели в тъмни цветове.




Just Cavalli  от totallyerectedstore.com

Bootcut

Любимият модел на каубоите, чието наименованието идва от кройката на крачола, която от плътно прилепнала по бедрата започва постепенно да се разширява от коляното надолу. Чудесен избор на дънки, ако имате по-едри глезени и прасци, тъй като изцяло прикрива този недостатък, особено в съчетание с ботуш на ток.

Bootcut е и най-добрият приятел на женствените фигури: съчетанието от кройката и един по-тъмен нюанс като индигово синьо едновременно подчертава достойнствата и прикрива несъвършенствата. Модел със средна талия скрива коремчето, а е и добро решение за по-дребните дами.




Calvin Klein Jeans  от totallyerectedstore.com

Прав крачол

Абсолютната класика в жанра деним. Правият крачол притежава специфичен андрогинен чар, поради правата си и леко свободна кройка, която деликатно подчертава краката, без да е плътно прилепнала като скини дънките. Този модел е секси, но не прекалено, а списъкът с модни съчетания е безкраен.

Правият и леко свободен силует приляга на почти всеки тип тяло, прикрива груби глезени и прасци, а единствените съображения засягат височината на талията.




ICE by Iceberg  от totallyerectedstore.com

Слим Five (5)

Този нов модел, вдъхновен от класическата скини кройка, обхваща плътно крака, характеризира се с тесен крачол, средно високата талия, а дължина малко над глезените е отличителната му черта. Стои страхотно с обувки и сандали на високи токчета, като е препоръчително да се избягват каишките около глезена за максимално издължаващ ефект.


ICE by Iceberg от totallyerectedstore.com

Специфичната дължина на крачола го прави неподходящ за миньончета, но пък средната височина на талията прибира визуално коремчето и балансира тесните рамене на дамите с по-дамска осанка.




Miss Sixty от totallyerectedstore.com

Бойфренд
Бойфренд дънките, или „дънките на гаджето”, са и ще продължават да бъдат моден хит, а мненията за тях клонят от едната крайност в другата - или ги мразим, или ги обожаваме. Бойфренд моделите са изцяло свободни, обикновено с по-ниска или средна талия, а крачолите често се навиват. Прекрасно е съчетаването им с по-женствени елементи, които балансират мъжкото излъчване на дънките, като високи токчета и повече аксесоари.


Този тип дънки са чудесно попадение за по-атлетична физика и създават оптическа илюзия за повече извивки при дамите със слаба фигура. Не са препоръчителни обаче за крушовидни силуети и тези тип пясъчен часовник, тъй като специфичната кройка добавя по някой друг килограм в бедрата.




Calvin Klein Jeans от  totallyerectedstore.com

Флекс
Откакто всички обикнаха клиновете, на някой моделиер му хрумна гениална идея: да съчетае удобството на материята на клина с цвета и визията на джинсите. Резултатът е неочаквано добра комбинация от стреч материя, която прилепва плътно по крака като скини дънки, но при допир с кожата е мека и оставя повече свобода около талията.


Подбрани в тъмни цветове като тъмносиньо и черно, този тип дънки са чудесна опция за по-женствените форми, тъй като ги подчертават и едновременно с това визуално ги минимизират, особено в съчетание с ботуши или обувки на висок ток. По-слабите от нас успешно могат да залагат на подобен модел, като съответно се чувстват свободни да избират по-светлосини или цветни версии.



Calvin Klein Jeans  от totallyerectedstore.com

Игла
Отново разновидност на скини дънките, но талията на модела тип игла е висока и предразполага към носенето на по-свободни топове и ризи.

Високата талия е една от винтидж тенденциите, която откриваме и този сезон. Изключително подхожда на момчешки фигури, тъй като създава илюзия за по-изразена талия, както и за пясъчните часовници, при които пък подчертава сексапилната извивка. Внимавайте единствено с пропорциите - високата талия издължава краката, което е добре дошло за миньончетата, но може да създаде дисбаланс при по-високите дами.
 

More from View Sofia

More All fashion