Следва

Саша Пивоварова - убийствена за Interview

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

В нова сесия...

All fashion преди 10 години

Саша Пивоварова - убийствена за Interview

В нова сесия за американското списание Interview моделът Саша Пивоварова става олицетворение на една от най-древните и интересни игри. Check Mate ("Шах и мат" — от англ.) — именно това име получава убийствената сесия на Крейг МакДин, в която Саша позира в умопомрачително спретнати аутфити, безспорно знаменателна фризура и професионално разнообразие от пози, изпълнени с артистично внушение до краен предел.

За фотосесията стилистът Карл Темплер избира модели от колекциите на Rick Owens, Acne Studios, Bottega Veneta, Issey Miyake, Antonio Maras, Dolce & Gabbana и много други. Придържайки се към тенденциите на есента и главната тема на Бала на Института по Костюма от тази година, Саша представя есента в предимно пънкарски стил. Пънкът й отива, би казал някой.

Саша отива на модата, бихме казали ние.



Вижте цялата сесия тук>>

Vionnet пролет-лято 2014
 


Дали защото стилист на ревюто на пролетно-лятната колекция на Vionnet стана Карин Ройтфелд, или защото там наистина се вложиха много общи усилия и съответно много руски пари, но ревюто на модната къща онзи ден в Париж се превърна в уникално свеж коктейл от класика, неочакваност, сексапил, лукс, простота.

Модна къща Вионе се прославя в 20-те години на миналия век с дългите вечерни рокли, предпочитани от всички модерни жени на епохата. Дефилето за последния сезон леко напомняше на онова славно минало, само че с една модерна естетика, хем неочаквано актуална, хем близка до първоначалното усещане.

В колекцията виждаме чудна сплав от тенденциите за бъдещия сезон: пастел, прозрачност, темата Азия, деконструктивизъм, като всичко това е в гладко съгласие, чисто и носимо, без излишна пъстрота. В това именно е и заслугата на Ройтфелд: дори от плисираната пола с бял топ тя прави нетривиален ърбън образ, извънредно далечен от шаблонното "дълга пола - еднотонен топ - чанта през рамо".

Страшно харесахме комбинацията на нежните тюлени рокли с прости бели тениски, експериментирането с темата Риза и смесването на "старомодни" бодита с бомбъри от норка в красиви пастелни цветове. Креативният директор на Vionnet - казахстанката Гога Ашкенази - преработва някои оригинални класически идеи на къщата - така например, тя съвършено точно възпроизвежда рисунката на лотос, която е била зашита на една от роклите от 1938-а година, и с едри линии го нахвърля по прозрачни топове, жилетки и кардигани.



Миранда Кер закри това естетско ревю, облечена в права дълга пола в млечен цвят, джемпър с качулка и свободно двуредно сако, облечено отгоре. "Да премахнеш границите. Да промениш възприятието," — се казва в официалното прес-съобщение на Vionnet. Творческият екип на модната къща с помощта на Карин Ройтфелд доказва, че измислените от Мадлен Вионне дълги рокли не само отлично се вписват в съвременния моден контекст, но и оставят материал за експерименти със стилистиката.

Забележителна спойка между оригиналност и традиция - Vionnet 2014.

Вижте пълната колекция тук>>

Джованна Баталия за S Moda


 
Испанското списание S Moda слага на корицата и разгръща на страниците си историята на известната фешън стилистка, италианката Джованна Батталия, фотографирана от Андрю Йее, и стилизирана от Чабела Гарсия. Батталия носи неща от Dolce & Gabbana на корицата, Thom Browne, Valentino, Dior и Givenchy by Riccardo Tisci.

Косата е дело на Беноа Моейар, гримът - на Ирик Полито, маникюрът - на Лианг от Аtelier Management.
Материалът освен елегантен, обещава да е и много полезен със съветите и начина, по който Джованна вижда нещата, така че старателното му преглеждане е препоръчително.

Вижте цялата сесия тук>>

Мохерната колекция жилетки на Acne Studio



Не крием, че сме пристрастни, що се отнася за онова, върху което е сложен етикетът на любимата скандинавска марка... И все пак, и вие ще се съгласите с нас, че жилетките на бранда за есенно-зимния сезон от серията "Мохер" са новият must-have. Разбира се, това е заради елегантно опростената кройка с два странични джоба, фината мохерна прежда и базовите цветове - меко, неутрално сиво в три нюанса, черно.

Цената им е напълно адекватна на качеството и изключителния дизайн, които ни се предлагат от шведите Acne, а мястото, от което могат да се купят от нас, е онлайн магазинът на марката.

shop.acnestudios.com

Откриването на бутик на Gio Diev в София



От изминалата седмица официално у нас, в София, вече е пролетната колекция обувки на на българския дизайнер от италианската школа - Георги Методиев, или Джио Диев, както е по-известен на клиентките си. Сред тях - Бионсе, Фърги, Дженифър Лопез, Мадона, които носят обувките му по време на музикални пърформанси или червен килим.

Ярки, двуцветни сандали на фантастични токове, високи обувки с деколте, прочути модели, носени от световните звезди, могат да се видят в моделите от наличната линия пролет-лято 2014 на Gio Diev в бутика на бул. Витоша 84, а малко по-късно очаквайте и интервю с дизайнера, пристигнал в столицата за събитието.

Вижте някои от моделите, които харесахме, тук>>

 

More All fashion