Следва

Джована за S Moda

PFW: Дефилетата - Vionnet пролет-лято 2014

Дали защото стилист на ревюто на пролетно-лятната колекция на Vionnet стана Карин Ройтфелд, или защото... 

All fashion преди 10 години

Модна къща Вионе се прославя в 20-те години на миналия век с дългите вечерни рокли, предпочитани от всички модерни жени на епохата. Дефилето за последния сезон леко напомняше на онова славно минало, само че с една модерна естетика, хем неочаквано актуална, хем близка до първоначалното усещане.

В колекцията виждаме чудна сплав от тенденциите за бъдещия сезон: пастел, прозрачност, темата Азия, деконструктивизъм, като всичко това е в гладко съгласие, чисто и носимо, без излишна пъстрота. В това именно е и заслугата на Ройтфелд: дори от плисираната пола с бял топ тя прави нетривиален ърбън образ, извънредно далечен от шаблонното "дълга пола - еднотонен топ - чанта през рамо".

Страшно харесахме комбинацията на нежните тюлени рокли с прости бели тениски, експериментирането с темата Риза и смесването на "старомодни" бодита с бомбъри от норка в красиви пастелни цветове. Креативният директор на Vionnet - казахстанката Гога Ашкенази - преработва някои оригинални класически идеи на къщата - така например, тя съвършено точно възпроизвежда рисунката на лотос, която е била зашита на една от роклите от 1938-а година, и с едри линии го нахвърля по прозрачни топове, жилетки и кардигани.



Миранда Кер закри това естетско ревю, облечена в права дълга пола в млечен цвят, джемпър с качулка и свободно двуредно сако, облечено отгоре. "Да премахнеш границите. Да промениш възприятието," — се казва в официалното прес-съобщение на Vionnet. Творческият екип на модната къща с помощта на Карин Ройтфелд доказва, че измислените от Мадлен Вионне дълги рокли не само отлично се вписват в съвременния моден контекст, но и оставят материал за експерименти със стилистиката.

Забележителна спойка между оригиналност и традиция - Vionnet 2014. 


















Вижте още в Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица>>
 

More All fashion