Следва

Иван Миспелаер бе назначен за дизайн-директор на Roberto Cavalli

Кейт Мос се връща в Topshop. Новата колекция се чака през април

Кейт Мос отново пуска колекция за Topshop и така бележи 8-та година, в която под една или друга... 

All fashion преди 10 години

Кейт Мос отново пуска колекция за Topshop и така бележи 8-та година, в която под една или друга форма света свързва името на умопомрачителната британка с популярния й роден бранд.

Всъщност след подписването на договора през 2005, първата колекция излиза на пазара през 2006-а. Успехът от съвместната работа е фантастичен: до 2010 година тя създава 14 колекции за линията "Кейт Мосс за Topshop", влизайки в ролите на дизайнер и модел. Собственикът на марката сър Филип Грин никога не е изключвал възможността Кейт отново след 2010-а да се върне към създаването на дрехи. И ето, че това се случи.

Супермоделът ще представи новата колекция за Topshop през април 2014 година. За това съобщава порталът Women's Wear Daily, уточнявайки, че официалното съобщение тепърва предстои да бъде направено днес.

По информации на запознати, Кейт Мос и сър Филип Грин са решили да възобновят сътрудничеството си, докато през август са почивали заедно в Южна Франция. Мос вече е започнала работа над колекцията, и прекарва по няколко часа на ден с креативния директор на Topshop Кейт Филан и екипа на марката.

Все още няма подробности, касаещи характера на новата колекция, не е известен ценовият диапазон, нито асортиментът. Всичко е все още много общо, но пък познато от предишни участия на Мос: тя обичайно създава разнообразни неща от ready-to-wear до аксесоари и обувки, близки до собствения й стил.

Колекцията ще се продава в магазините на Topshop в 40 страни по света, на сайт на марката, както и в огромния Nordstrom и парижката Galeries Lafayette.  






 

More from View Sofia

More All fashion