Следва

Палтата на есен-зима 2013 - 15 прекрасни модела

Дизайнерът Джио Диев: За Мадона в обувките му и новия must-have

От Париж...

All fashion преди 10 години

От столицата на модата - Париж, Георги Методиев, по-известен като Gio Diev, пристигна в своята столица - София, за да открие самостоятелен бутик.

Младият дизайнер от години живее основно в Щатите, където праволинейно, с уникален усет и голям талант произвежда висок клас обувки, които предпочитат да носят  някои от наистина много известните жени на Европа и света.

За червения килим великолепните обувки на дизайнера са обували Брук Шийлдс, Кери Уошингтън, Джулия Стайлс, Росарио Доусън, Роуз Бърн и много други. Миналата седмица Джио събра приятели и колеги на welcome парти в новооткрития си магазин. Почитателките на изящните  творения имаха възможността да добавят към колекциите си някои от най-новите модели на автора, а ние сме най-щастливи от факта на присъствието на тази търговска точка на Витошка.

Защото страшно ценим и ни радва шансът да се фукаме със собствените си таланти. И тук, не само там.

Влизайки по червения килим в магазина на бул."Витоша" 84, ни посреща домакинът Gio - усмихнат, любезен, в черно, с готина прическа и приятен търговски маниер.

За работата, за впечатленията, които е натрупал чрез пътуванията, за най-сладките му, осъществени вече мечти, за това какво го вдъхновява и какво крие процесът по създаването на чифт атрактивни обувки си поговорихме в това симпатично интервю.

Блясъкът в очите и ентусиазмът, с който този млад мъж разказва за работата си, ни кара да разбираме защо е успял да постигне толкова много. Положителната му енергия зарежда, любопитството му е очарователно, а страстта му към красотата е въплатена в наистина жестоки обувки, произведения на висше модно майсторство.



Усетете един от най-интересните и успешни български дизайнери в света в момента, както го направихме ние, с помощта на това искрено интервю, директно от бутика на таланта:

V.S. Добре дошъл в отново България, Георги. Как се чувстваш?

G.D.
Много добре, благодаря!

V.S. Колко дълъг е пътят от идеята до готовата обувка?
G.D.
За всяка обувка процесът е индивидуален. Имам готова идея, но в последствие решавам да променя някоя част от обувката. Понякога правя самия модел от картон, в 3D, и тогава си играя с нея. Опитвам се да я създавам в реалността, като реален обект. Понякога работя със самия калъф на обувката и по него скицирам. Много често ми се случва да рисувам и по крака с молив, което ми дава повече свобода.



V.S. Колко време ти отнема да завършиш една скица?
G.D.
Всичко е относително. Някоя обувка можеш да я направиш за половин час, докато седиш и чакаш да се качиш на самолета. Първо създавам идеята за една обувка в главата си и тръгвам от малкия детайл. Идеите идват спонтанно. Не е някакъв механизъм, който е като работа от 9 до 5. В главата ми постоянно изникват нови идеи и форми. Аз сънувам обувки (смее се). Отначало си представям идеята за едната част на обувката, започвам създаването й, след една седмица, например, довършвам и останалата част. Няма модел, който да следвам, а всичко става инстинктивно. Понякога става по-бързо, понякога ми трябва по-дълго време. Нямам модел и краен срок, с които да се съобразявам.

V.S. В коя обувка си струва да се инвестира, защото Е и ЩЕ остане класика?
G.D.
Мисля, че е това (посочва обувката). Това за мен е новата червена обувка, която си струва инвестицията. Това е бестселър. Всяка жена вече има черна, висока, леко заострена обувка. Сега тя трябва да притежава в гардероба си
новата червена обувка. В малинов цвят, направена от гущерова кожа с малък златен конец, който й придава изискан елегантен блясък, без да дразни окото. Да я наречем новата класика.



V.S. От къде черпиш идеи и вдъхновение?
G.D.
Със сигурност не само от едно нещо. Обичам да пътувам, да усещам времето, енергията и душата на нови места. Вдъхновението ми идва от кътчетата, които посещавам. Япония винаги ме вдъхновява по някакъв начин.

Харесвам и по-специално градчето Никко. Харесвам архитектурата и киното. Обичам контрастите: черното и бялото, нежното и дръзкото.

V.S. Какво е чувството за един мъж да създава дамски обувки?
G.D.
Не е трудно, никак. Ако създаваш обувки за себе си, винаги си ги представяш по определен начин и си в рамка. А по този начин експериментирам и ми е интересно това, което правя. Аз не създавам обувки за себе си, а за жена, която е в подсъзнанието ми и която се променя всеки път.



V.S. Спомняш ли си какво чувство изпита, когато за първи път видя някоя известна жена да носи твоите обувки?
G.D.
Това беше, когато видях на червения килим Роуз Бърн през 2011. Бях много развълнуван и наистина се сбъдна една моя мечта, да видя известна дама в мои обувки.

V.S. Колекционират ли обувки дизайнерите на обувки?
G.D.
Със сигурност един дизайнер на обувки има малко повече обувки в сравнение с другите хора, но това е нормално.

V.S. Има ли мечта, която ти се е сбъднала скоро?
G.D.
Мечтата ми като дете и дизайнер бе да създам обувки за Кралицата на попа. И тя вече е факт. Мадона за пръв път носи мои обувки в 17-минутния късометражен филм, озаглавен "The Secret Project Revolution", който излезе
преди седмица.



Негов режисьор е фотографът Стивън Клайн, който ми помогна и в популяризирането на марката с фотосесията към септемврийския брой на списание VOGUE Италия през 2011-а. Във филма Мадона носи един от най-успешните ми модели - Nikko. Когато бях в Париж за Седмицата на модата, много хора говореха за това и проявиха интерес към нашата марка. За мен това бе голяма чест.

V.S. Какви са тенденциите за новия сезон?
G.D.
Много цветове, позитивност и слънчевост. Мисля, че е време да избягаме от готиката и да има повече настроение.

V.S. Бъдещите планове на един звезден обувен дизайнер?
G.D.
Искам да увелича колекцията си. В допълнение към обувките искам да създавам ръкавици и чанти, които да завършат цялостната визия. Искам да продължа да се занимавам с това, което обичам да правя.

V.S. Благодарим ти, успех в мечтите и осъществяването им!
G.D.
Благодаря ви много и аз!


 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.