Следва

Love to quote: 5 зареждащи цитата за по-богата седмица

През седмицата ще видим още... Изкуството на плаката

Те са млади, но в Полша и в чужбина вече са ги забелязали...

Events преди 10 години

Изкуството на плаката – млади полски творци
Кога: 
2 - 25 октомври
Къде: Полски институт

Свежест, изразителност, движение, цвят, енергия, чувство за хумор, изчистена форма и дълбок смисъл – това са отличителните белези на работите на младите полски артисти, представени в изложбата "Изкуството на плаката – млади полски творци", която ще представи постиженията на младите майстори в плакатното изкуство.


 

Авторите са възпитаници на факултета по графика на Варшавската академия за изящни изкуства. Те са млади, но в Полша и в чужбина вече са ги забелязали. Изложбата включва техните дипломни плакати, които са квинтесенция на няколкогодишното им обучение в ателието по графика на проф. Лех Майевски и добра равносметка на следването в едно от най-добрите художествени училища в света.








 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?