Следва

Марк Джейкъбс скъса с партньора си Хари Люис в Instagram

Тайната на пластичните операции на Мерилин отива на търг

Правила ли си е Мерилин Монро пластични операции? Пикантна загадка, оцветена от множество слухове и... 

All fashion преди 10 години

Правила ли си е Мерилин Монро пластични операции? Пикантна загадка, оцветена от множество слухове и догадки, запазила сладостта си през годините. Все пак става дума за една от най-емблематичните жени въобще, тотален секссимвол, притегателен образ, както за познание, така и за подражание.

Тайната най-сетне разкриват медицинските документи, и по-точно записките на пластичния хирург на звездата Майкъл Гурдин, както и рентгеновите снимки на актрисата. Всичко това следващия месец ще бъде изложено на търг на аукционна къща Julien's, който ще се проведе на 9 и 10 ноември.

Продавачът, чието име е строго пазена тайна, разчита да получи за принадлежащите му доказателства за пластичните операции на Мерилин от 15 до 30 хиляди долара. Собственикът твърди, че е получил документите като подарък от Гурдин.

Директорът на Julien's Мартин Нолан, обявявайки необикновения търг, каза следното:

Никой никога не е бил наясно с истината за пластичните операции на Мерилин Монро. Всичко винаги е оставало в сферата на слуховете: правила ли си е или не операции една от най-красивите жени? Хората по принцип са били скептични винаги, неискайки да вярват на тези слухове, смятайки красотата й за напълно естествена.

Както става ясно от документите, операции обаче са правени, при това не една. В записките са споменава направената през 1950 година операция на звездата за поставянето на импланти в брадичката - процедурата е направена точно преди Монро да снима най-популярните си филми - "Как да се омъжиш за милионер", "В джаза са само момичета", "Проклетите седем години".



Мартин Нолан отбелязва още:

Тогава, през 50-те години, пластичните операции са били доста непопулярни, никой още не си е правил такива процедури.

Изложените на аукциона рентгенови снимки на лицето на Мерилин са датирани с 7 юни 1962 година. Доктор Гурдин ги прави, когато звездата го търси, след като пада и удря лицето си.

В този период актрисата е уволнена заради непрекъснати отсъствия от снимките на филма с пророческо заглавие "Нещо ще се случи". Само два месеца след като лекаря прави снимките, Мерилин умира - предполагаемо заради предозирани сънотворни - на 36 години.



Анализът на рентгеновите снимки, направен от експерти, привлечени от организаторите на търга, показва микро пукнатина в носовата преграда на Монро, което може да означава направена ринопластика. За това, че Мерилин е прибегнала до пластичната хирургия, за за коригира леко носа си, пише в мемоарите си и друг холивудски хирург - Норман Лиф.

В медицинските документи, представени на търга, Монро фигурира под името Джоан Норман. Посочени са още ръста й - 1,68 м, както и теглото - 52 кг.


Мерилин Монро във филма "Как да се омъжиш за милионер" (1953)


Мерилин Монро във филма  "В джаза са само момичета"  (1959)


 

More from View Sofia

More All fashion