Следва

Стил урок на седмицата: Less is more

Backstage фурор в Chanel: 10 пикантерии около дефилето пролет-лято 2014

Името на Шанел винаги е било равно на прецизност в детайлите и безусловен успех на всяка следваща... 

All fashion преди 10 години

Името на Шанел винаги е било равно на прецизност в детайлите и безусловен успех на всяка следваща колекция. Но… какво се случва зад кулисите на едно от най-чаканите ревюта в Париж научихме, благодарение на Instagram архивите на моделите и работещите бекстейдж:

1. Перуките не улесняват нещата
Една от най-големите драми по време на модните ревюта е развалянето на прическата на модела от предната шоу, на което е дефилирала. Перуките в Шанел изглеждат като добра алтернатива, която спестява доста усилия…или поне на пръв поглед. Гуру фризьорът Сам Макнайт споделя: „Трябваше да се справим с около 80 перуки за два дни. Почти всяка се скъсява или удължава с екстеншъни, така че е доста работа. Слагането им е по-лесно, но предварителната работа е убийствена”.



2. Кара Делевин вижда Карл като своя „моден татко”
Известната Кара Делевин (по-известни от самата нея са само веждите й) публикува свои снимки с чифт слънчеви очила, подарък от Карл. „Той е страхотен и интересен човек. Мога да си говоря с него с часове” споделя Кара пред graziadaily.co.uk.



3. Всеки модел получава чанта с луксозни подаръци
Както винаги Карл е много щедър и неговите модели получават специална чантичка Шанел, пълна с луксозна козметика като крем за ръце, грим и др.



4. Питър Филипс създава специален арт макиаж за 80 модела
Най-голямото предизвикателство в лагера на красотата? „Имаме около 80 момичета и малко време на разположение” споделя Питър Филипс. Гримьорът почти не помръдвал в продължение на 3 часа, докато вървяла редицата от момичета, готови за разкрасяване. „Карл ми показа една мостра от фабрика за бои, която бе изпъстрена с най-различни цветове”, разказва Филипс за вдъхновението. „След това ме видя да рисувам с пръсти и ми каза да се заиграем с това, затова и създадох основа с дебела очна линия и вежди, за да създам визията на дама от 60те, която сякаш е тръгнала на път за арт галерия”.



5. Кетърингът на Шанел е най-добрият в целия свят
Чаши с кафе, купи със сочни ягоди, плодове, йогурт, и разбира се, кифлички с шоколад…Сигурни сме, че всички модели са се изредили през масата, отрупана с лакомства.



6. Дефилето бе като арт галерия
Стените на целия Grand Palais, където бе ревюто, са украсени като същинска арт галерия-картини, скулптори и инсталации. Навсякъде по големи пана се виждат иконичните за Шанел числа-5, 19, 22, 31. Нима това е начинът на Карл да каже на света, че колекцията му е шедьовър? „Повърхностно е. Самият аз съм много повърхностен човек” бе коментарът на Карл. Надяваме се, че се шегува.



7. Карл Лагерфелд е проектирал дизайна на всички инсталации
„Аз проектирах малки модели, а те ги направиха големи” каза магът на модната къща, мосю Лагерфелд. „Няма млади дизайнери, които да го правят вместо мен!”. Но каква е била последната дума любимката му? „Шупет (котката на Карл) бе доволна, значи всичко бе ок”.



8. Имаше перфектен фон за снимки
Никой не успя да устои на изкушението да не се снима до огромните чанти и парфюмени бутилки Шанел…дори Кейти Пери.



9. Каролин Сийбър е работила с Карл за създаването на сватбената си рокля
Всяко момиче си мечтае сватбената й рокля да е по дизайн на Шанел. Е, именно това се е случило на Каролин Сийбър, когато споделила на Лагерфелд за годежа си. „Той ми предложи да направи сватбената ми рокля и аз се наслаждавах на целия процес”, споделя младата дама. „Беше чудесно да работя с haute couture студиото, то е като друга вселена; беше едно съвсем ново преживяване. Би ми се искало да го повторя от самото начало”.



10. Запознайте се със Стейси Мартин, ново попълнение в екипа на Карл
Кейти Пери и Рита Ора пърхаха на шоуто, Ванеса Паради и Каролин Сийбър са Шанел ветерани, но има ново лице на хоризонта. Госпожица Стейси Мартин, която има всички достойнства на Шанел дивата: изключително елегантен стил, порцеланова кожа и безупречна външност.  


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.