Следва

Тя & Той

Вечните секссимволи - Бриджит Бардо

Нарицателно за сексапил, модел за подражание, идеал за женска красота на няколко...

Beauty преди 17 години
Нарицателно за сексапил, модел за подражание, идеал за женска красота на няколко поколения, разтърсващо руса – асоциацията е една. Бриджит Бардо.
Жената икона за двайсети век, символ на цяла една епоха и първи секссимвол в историята на киното.
Ражда се на 28 Септември 1934 год. в Париж. Първият тласък към развитие на таланта й в областта на танца и музиката дължи на майка си – млада и амбициозна жена, която усеща, че в дъщеря й има нещо специално.

На 15 години, Бриджит вече е модел и се появява на корицата на списание “Elle”. Животът на известните и красивите бясно увлича бъдещата звезда. По това време се запознава с мъжа - ключова фигура в близкото й бъдеще - Роже Вадим. Влюбва се в бъдещия голям режисьор и извършва опит за самоубийство, заради забраната от родителите й да се омъжи за него. Драмата приключва благополучно, когато 1952 година двамата сключват брак.

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>
Същата година стартира и филмовата й кариера с филма “Нормандска следа”.
Бриджит вече е абсолютен хит в собствената си страна, не само сред масовата публика. Интелектуалният елит също е впечатлен. За нея пишат статии Жан Кокто, Маргьорит Дюрас, Симон дьо Бовоар.

1953 година снима първия си американски филм с Кърк Дъглас, “Големите маневри” - огромна чест за едва 20-годишното момиче.
<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>
Емблематичен, обаче, за международния й успех е филмът  “И Бог създаде жената” (1956) – режисьорски дебют на съпруга й Роже Вадим, с когото се разделят през същата година.
Нейната експлозивна сексуалност помита като буря и Америка. Преведени от френски филми пълнят киносалоните. Мъжете я желаят, жените искат да бъдат като нея.
Прическата й от филма “Бабет отива на война” поставя началото на ново течение в модата, а нейни бюстове красят административни и държавни учреждения във Франция през 60-те.
Славата изтощава звездата. През 1973 година снима последния си филм “Дон Жуан - 73” и се оттегля от киното преди да навърши 40 години.

Тя вече е с два развода зад гърба си и разочарована от света на изкуствения блясък: “Ако можех да променя начина, по който хората се отнасят един към друг, бих го направила. Но тъй като това е невъзможно, ще се занимавам със животни”
Бриджит Бардо приключва с живота под прожекторите и се отдава на каузата за защита на животните, с която е обвързана и досега.

В мъжките фантазии обаче тя винаги ще бъде русата полугола богиня в жълт бански костюм, а за жените - мечтан образец за подражание.
 <@SITE_URLtd>  <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>
 <@SITE_URLtd>  <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>

 <@SITE_URLtd>  <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> <@SITE_URLp>

 <@SITE_URLtd>  <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>
 <@SITE_URLtd>  <@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable>

Очаквайте другия четвъртък, 15 Март, продължение на темата: Наследството на Бриджит.
<@SITE_URLp>

More from View Sofia

More Beauty