Следва

Интересните лица на модата - чудесната работа на една полска фотографка и един начинаещ модел

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Страхотна сесия снимки...

All fashion преди 10 години

Интересните лица на модата - една полска фотографка, един начинаещ модел 

Плътна карирана риза, фиксирана с дантелен колан. Нахално рошава, много красива коса. Дебело и дълго палто с ниски, с далматински принт обувки.

И всичко това - в една естетична и смела концепция на младата фотограф и стилист Магда Липиежко /вижте интересния й сайт/. В нея освен супер свежото лице на новоизгряващия модел Паола от полската MLStudio, позират още един старичък чук, един също така старичък стол и една приятна комбинация от ординерни, но винаги работещи заедно панталон-сако-топ, високи обувки-костюм-ефектна гривна, добро вълнено палто-артистична шапка.

Вижте всички снимки тук>>

Портрети



Италианският моден фотограф Oskar Cecere /Оскар Чечере/ споделя с нас тези прекрасни портрети с моделите Аналаура Ронсдейл /Analaura Ransdale/ от Women Model Management, Грета Римс /Greta Rims/ и Вики /Vicky/ - и двете от IMG Models, Уоутър Шиперен /Wouter Schipperen/ от I Love Models Management и Рожър от The Right Stuff.

Тези великолепни портрети показват моделите точна каквито са, без капчица ретуш. И това е страхотно.

Вижте снимките тук>>

England story



Простичката, но много приятна английска история е разказана от друг чудесен моден фотограф - Кщищоф Франкиевич /Krzysztof Frankiewicz/, а в главната роля е адски сладката Татяна Галич. Гримът, стайлингът и обработката са дело на Александра Розниата. А фокусът на удоволствието откриваме освен в добрите и много секси снимки, още в неоспоримия факт, че Татяна прилича много в първия момент на прочутия модел Роузи Хънтингтън-Уайтли, но още в следващия откриваш, че си има собствен, силен и неподправен чар, които изисква просто да бъде следена напред във времето.

Вижте снимките тук>>

Бродиран ретуш



Известният самоук чилийски художник Хосе Ромуси е реализирал на практика едно прекрасно свое хрумване - да бродира по стари фотографии. На черно-белите винтидж снимки с изображения на балерини например той бод след бод прави цветни тегели по пачките им, давайки по този начин съвсем ново звучене на застиналите в "па" тела на танцуващите. Балерините всъщност се явяват любимите му персонажи - Ромуси се възхищава на пластиката на танца и на онези, които могат да се докоснат до нея с помощта на игла и ярък конец.



Последните работи на базирания в Берлин художник всъщност нямат нищо общо с балета. Той поглежда към модата като започва да шие по страниците на стари списания, запълвайки лицата на моделите с цветни или геометрични фигури. Хосе Ромуси се оттегля от свойствената му праволинейност, нашивките му стават игриви, замислени, ярки или пък мрачни, уподобявайки лицата на моделите на черепи, но, в конкретния случай на този артист, все по-малко скучни.

Вижте снимките тук>>

Man Tsan за Una Magazine



Страхотна сесия снимки от друг моден фотограф - Man Tsan, изготвена за Una Magazine и стилизирана от Anson Lau.

Вижте и вкусете от този сластен и смел микс, защото определено е различен от много други неща.

Вижте снимките тук>>
 

More All fashion