Следва

Double Trouble - Щедър мохерен пуловер

Новите лица на БГ модата - Алекса за личния стил и нещата, без които никак не може

Александрина, или Алекса, както ще чуете да я наричат най-близките й, e модел, който от няколко години присъства...

All fashion преди 10 години

Александрина, или Алекса, както ще чуете да я наричат най-близките й, e модел, който от няколко години присъства в топ листата на най-търсените фешън лица у нас и по света, а доказателство за професионализма на 22-годишната хубавица са няколкото й изумителни участия в проекти и сесии на ViewSofia, както и снимки за други модни издания в България и чужбина.

Дефилирала за Giorgio Armani и Emporio Armani на Миланската седмица на модата и редица берлински дизайнери, моделът на Модна агенция Ivet Fashion през изминалия сезон полетя до подиумите на Ню Йорк, където взе участия в седем ревюта (Venexiana, The Art Institute of NYC, Malan Breton, Jorge Vega, Sergio Davila, Cynthia Rowley) и даде заявка, че догодина ще я видим и в четирите големи модни столици.

Прекрасна, висока (цели 180 сантиметра) и очарователно нежна, Алекса освен моделството, обожава и джаз музиката, не случайно е дипломирана певица в този стил музика.

За удоволствието от работата, пеенето, какво яде, за да е във форма, кога става и с какво се събужда Алекса, я попитахме лично в интервю:

V. S. На шапката ти пише Ню Йорк, все още ли си на тази вълна.
Алекса:
Ами, може да се каже. Но днес по-скоро исках да се прикрия с нея.



V. S. С какво започваш деня си? 
А: 
С кафе. Обикновено ставам към 12, не съм от ранобудните, и ако трябва да ставам в ранни зори, изглеждам покъртително.

V. S. Стилът ти на пръв поглед се отличава от това, което сме свикнали да виждаме в София, ти сама как би го определила?
А:
Това, което ще нося през деня, много зависи от настроението ми сутрин. Днес примерно всичките ми дрехи бяха за пране и съм с на приятеля ми дрехите - суитчъра и дънките. Просто така се получи. Не си подготвям предварително дрехите, при мен повечето неща се случват доста импулсивно, както и обличането.


Алекса по време на NYFW пролет-лято 2014 за Venexiana


Алекса по време на NYFW пролет-лято 2014 на презентацията Create Tomorow на "The art institute of New York City"

V. S. От колко време си модел и как започна да се занимаваш точно с това?

А: Вече от две години съм в Ivet Fashion. Букерът на агенцията ме откри, така да се каже. Доста пъти ме е спирал по улицата и в крайна сметка се поддадох и никак не съжалявам.

V. S. Как успяваш да балансираш между работата на модел и ученето, знаем, че следваш джаз пеене?
А:
Точно това лято завърших и сега вече малко по-лесно ще ми се получават нещата.

V. S. Как се случи заминаването ти за Ню Йорк?
А:
Честно казано и аз не разбрах как стана цялата работа. Харесаха ме от една агенция в Ню Йорк – Adam. Те допреди две години бяха само мъжка агенция и отскоро започнаха да търсят момичета за женската си дивизия. Поканиха ме, отидох, и така.

V. S. Ще те видим ли пак там?
А:
Следващият сезон може да пробвам. Там има супер много възможности, работа...

V. S. Има ли сценична треска на подиума?
А:
Нямам сценична треска и всъщност си го обяснявам с това, че съм била много пъти на сцена, предвид изявите ми на по време на следването ми в Музикалната академия в София. Това ми беше и най-странното на първите ми ревюта, че въобще никакво притеснение не изпитвах и е най-вероятно от опита ми като певица. На мен винаги ми е било супер забавно на ревютата.




Алекса за ViewSofia (ВИЖ)




Алекса за ViewSofia (виж всички снимки тук)

V. S. Моделите често са музи на дизайнерите, а какво вдъхновява самите модели? Теб в частност?
А:
По-скоро хората около мен са тези, които ме вдъхновяват. Аз съм заобиколена от хора, които се занимават с изкуство – музиканти, и такива, които се занимават с мода, и всеки ден виждам креативността им и особената енергия, която ми предават и ме вдъхновяват.

V. S. На кого от световните модел искаш да приличаш по успехи?
А:
Аби Лий, май е единственият модел, когото много харесвам – начинът й на обличане, стилът й, допадат ми.

V. S. А какъв е твоят стил – по-момчешки, по-елегантен?
А:
По-скоро ... Не знам ... Понякога наистина се чувствам като шизофреник, защото ако ме видиш как съм се облякла днес и утре ... Но зависи - първо, от настроението, второ, от това къде се намирам. Но в повечето случаи не съм от най-елегантните.

V. S. Какво най-често обличаш?
А:
Аз нося много аксесоари, пръстени. Нищо, че в момента нямам по себе си. Харесвам си някой пръстен сутрин и покрай него решавам какво ще си сложа. Иначе харесвам много широки дрехи – oversized.

V. S. Твоите марки, магазини…?
А:
Сега, на първото ми посещение в Ню Йорк, се влюбих във Forever 21, дълго не можах да изляза от магазина им там. Харесвам това, че са достъпни, в същото време имат много тренди неща. Така че това е новата ми мания.

V. S. Коя е последната ти най-безумна покупка?
А:
Купих си едни ботуши – гумени, приличаха много на ботушите на Dr. Martens, но бяха абсолютно прозрачни. Реших, че ще ги нося с ярки или шарени чорапи. Бях много екзалтирана в магазина. Купих ги, прибрах се, сложих ги и преди да изляза с тях, реших, че трябва да ги върна. Изглеждаха доста малоумно с всичко, което пробвах. В главата ми не изглеждаха така, като си ги представях с дрехите, които имам. Е, върнах ги.

V. S. Кои са трите неща, които винаги носиш със себе си и се чувстваш неудобно без тях?
А:
Телефона – като излизам без него, се чувствам доста некомфортно, за съжаление. Неприятно е, защото като цяло не се кефя на техниката, не искам да съм зависима от такива неща. Другото, което винаги си нося, е книга. Често ме измъква от неудобни ситуации или на проби, като трябва да чакам дълго, си я отварям и чета. И ... ключове.

V. S. Като каза неудобни ситуации, кой е най-неудобният момент, в който си попаднала напоследък в работата като модел?
А:
О, те са всеки ден. Много често се случва, че трябва да снимаме на локации, където има много хора, примерно на плажа или… като бях в Ню Йорк, имах три сесии в Сентръл Парк – хората си почиваха, бяха на пикник, а аз се преобличах пред тях.

V. S. Джазът ли е твоята музика?
А:
Да, разбира се! Харесвам Ерика Баду, Джон Ледженд, Ейми Уайнхауз. Но слушам и много различни неща – Нирвана, Рейдио Хед.

V. S. На коя сцена се виждаш в бъдеще – модната или музикалната?

А: Двете не си пречат и засега успявам да балансирам.

V. S. Какво мислиш за музикалните формати и би ли участвала в някой от тях?
А:
Честно казано, преди да замина за Ню Йорк имах покана за един от форматите, които в момента вървят, но отказах, първо, защото ми изскочи ангажимента за САЩ, и второ, смятам, че подобни формати изцяло ограничават изпълнителя и го вкарват в рамки.

V. S. Говорейки за ограничения – какво НЕ ЯДЕШ, за да си в тази форма?
А:
О, не! Всичко ям. Даже май повече junk food. Не ми се е налагало да спазвам диети. Но ще видим, защото предвид това как се храня, май в бъдеще ще се наложи да прибягна до някой спорт.



V. S. Разкажи ни за татуировката на ръката ти?
А: Ами това е До ключ, както има Сол, така има и До. Повечето ме питат какво е това 13 на ръката ми. Интересното е, че и много мои приятели музиканти са ме питали и не са разпонали какво е - питат ме какъв е този йероглиф.



V. S. Имаш ли си други? 
А: Да. Имам очи на врата. Това ми беше първата татуировка всъщност, която мaйка ми не може да понася. И аз не знам въобще как и защо се появи. Работех в един бар, пеех, и с още две приятелки решихме да се татурираме за спомен. Не че имаше нещо велико, което да запомним... Първоначалната идея беше да си направим еднакви звезди. Но аз се замислих по едно време, че не понасям с някого да носим еднакви дрехи, обувки, а какво остава за нещо, което ще остане за цял живот. И така аз си направих очите, едната си направи звездата, другата - някакъв йероглиф. Иначе преди това бях много против татуировките, защото много често си сменям вкусовете и предпочитанията.

V. S. Чантите ти са…
А: 
Големи! Аз си нося горе-долу само една чанта, макар че имам пълен гардероб с тях, а си нося само раницата.

V. S. Какво имаш в нея?

А: Никога не знам какво имам в нея. Но със сигурност книгата е вътре и обувки, когато съм на кастиниги.
 

Алекса на Седмицата на модата в Лисабон пролет-лято 2014





Всички млади и очарователни момичета и момичета имат уникалния шанс да преживеят мечтата на Алекса - остава само седмица до крайния срок за записване за участие в конкурса на ViewSofia и Ivet Fashion - Топ Модел на България. Вижте подробностите тук>>
 

More All fashion