Следва

Street Style вдъхновения... Палта

Pin-up момичета

На всички ни се случвало да въздишаме по закачливите pin-up фотографии на... 

All fashion преди 10 години

"It’s not about seducing men, it’s about embracing womanhood"
„Става дума да прегърнем женствената същност, а не да съблазняваме мъже”
                                                    Из думите на една съвременна pin-up кралица,
                                                                                                          Дита Фон Тийз


На всички ни се случвало да въздишаме по закачливите pin-up фотографии на Бети Пейдж с нейната права, смолисто черна коса и котешки сини очи, облечена, или по-скоро разсъблечена, в един от онези страхотни ретро бански с висока талия на фона на някой разкошен калифорнийски плаж със златист пясък. Или пък онази толкова известна снимка на Мерилин Монро и нейната повдигаща се бяла рокля. Помним и кадрите на горещата Урсула Андрес, едно от момичетата на Бонд, която е и първата дама, чиито широки рамене прокарват идеята за красива и атлетична дамска фигура.

Модното ни вдъхновение този път идва именно от известния и така американски pin-up стил, характерен за 50-те и 60-те години на миналия век. Всички познаваме безкрайно женствените, еротични и така типични за онези бляскави десетилетия кадри на pin-up момичетата, но е интересна и историята зад pin-up фотографията: всичко тръгва от визитните картички, които бурлеска танцьорките през 40-те раздавали на потенциалните зрители на спектаклите им. Провокативните им и подчертаващи женското тяло дрехи и закачливото им поведение се превърнали в основата на онова, което всички днес познаваме като pin-up визия.

Панделки, токчета, къси панталонки, рокли, поли, волани, плисета, черешово червено и лила - всичко, което приемаме като запазена марка на женствения стил, често отстъпващ на комфорта на по-спортната визия. Но след като на територията на нашата столица се провежда една от първите изложби на pin-up фотографии в Източна Европа, дело на единствената жена, снимала за мъжката библия „Playboy”, Бъни Йегър, няма как да не се вдъхновим да подчертаем талията си, да забравим да вържем косата си на кок и да облечем онази прозрачна риза. Не защото целим да съблазняваме, а просто защото искаме да бъдем малко по-pin-up и секси. А и е толкова приятно чувството да получаваме доза мъжко внимание отвреме - навреме…

Нашите модни гайдове в pin-up начинанието, Fashion Days, ни представят съблазнителна порция от 3 аутфита в духа на този закачлив стил.




Рокля в сиви нюанси с алла колежанска кройка Valentino 414. 90 BGN се връзва страхотно с обувки-деколте на токче с прозрачни елементи French Connection 129. 90 BGN. Добавяме сладък клъч с дръжка тип верига Love Moschino 234. 90 BGN и какъв по-добър и по-pin-up завършек на визията от палто в цикламa на точки Kilah 157. 90 BGN?

Всички продукти са от fashiondays.bg




Ако обичаме твърде много удобните кецове, не е необходимо да се разделяме с тях. Избираме такива в свеж червен цвят като тези на Converse 92. 90 BGN и обличаме рокля с момичешки набори и в същата тоналност Red Valentino 434. 90 BGN. Удобната чанта в бежово Maison Scotch 199. 90 BGN е задължителна, а за истински pin-up финиш връзваме на косата си сатенено шалче с интересен принт Karl Lagerfeld 169. 90 BGN и воала! Кой каза, че спортното облекло не може да бъде женствено?

Всички продукти са от fashiondays.bg




Дънки плюс пуловер равно на секси? Да, възможно е! Избираме модел по крака, който да обгръща приятно женствените извивки Levi’s 64. 90 BGN, съчетаваме го с моряшки тип пуловер Only 20. 90 BGN, а за онзи секси pin-up touch - късо кожено яке Red Valentino 1090. 90 BGN в оранж плюс токчета с леопардов мотив Casadei 769. 90 BGN.

Всички продукти са от fashiondays.bg

Щипка от подравката pin-up е чудесен начин да си припомним, че макар и смели кариеристки, които се грижат за дома и семейството, и междувременно успяват да правят още куп неща, ние сме на първо място жени. Нима има нещо лошо да го изтъкнем? Пламъчетата в очите на мъжкото съсловие са един прекрасен начин да си отговорим сами. 

Evey day is a Fashion Day!

Още модни предложения можеш да видиш тук>>

 

More All fashion