Следва

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 21 - 27 октомври

Тази изложба трябва да се види: Бъни Йегър и нейните прекрасни голи жени

Бъни Йегър е първата жена, снимала за Playboy. Тя създава едни от най-добрите корици на... 

Events преди 10 години

Бъни Йегър е първата жена, снимала за Playboy. Тя създава едни от най-добрите корици на списанието през 50-те и 60-те години на миналия век, които остават емблематични и до днес.

Всъщност истинското име на „зайчето” е Елинор, но в началото на кариерата си като модел тя се нуждае от артистичен прякор. Достатъчно предприемчива е, за да осъзнае бързо, че по-лесно пласира снимките от своето портфолио редом с други, които е направила на колежките си. А те с радост позират пред нея – защото е от „нашите” и не прави неприлични предложения.Бъни Йегър слага началото на златната ера в пин-ъп фотографията и до днес продължава да е модел за подражание за всички, които се интересуват от ретро еротика.

Истинско съкровище очаква този месец ценителите на ретро естетиката – фотографската изложба "Pin-up момичетата на Бъни" на легендарната Бъни Йегър, ще бъде открита на 14 октомври от 19 часа във Vivacom Art Hall. Ще видим 50 от най-иконичните фотографии на Бъни Йегър от 50-те и 60-те години, които очертават цялостния творчески път на един от най-самобитните и влиятелни американски фотографи на XX в.

В София вече е факт страхотната самостоятелна изложба на Бъни Йегър - истинско съкровище за ценителите на естетиката в чист вид. Фотографската изложба "Pin-up момичетата на Бъни" на легендарната Бъни Йегър беше открита на 14 октомври във Vivacom Art Hall. Ще видим 50 от най-иконичните фотографии на госпожа Йегър, които очертават цялостния творчески път на един от най-самобитните и влиятелни американски фотографи на XX в.

Освен естетическа, снимките имат и историческа стойност. Изложбата представя пин-ъп фотографията – снимки на красиви момичета, които по времето на Втората световна война американските войници са късали от списанията и забождали над леглата си, за да отвличат вниманието си от кошмара наоколо. За първи път жена застава зад обектива в това провокативно изкуство, което дотогава е било практикувано единствено от мъже фотографи.

Бъни Йегър продължава да снима и в момента. Освен това е и един от най-добрите модели в края на 40-те години. За нея се говори, че е наложила банския костюм от две части в поп културата.

Голяма част от фотографиите се представят за първи път в Европа. Изложбата е във Vivacom Art Hall до 25 октомври, а входът е свободен.

















More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 4 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 5 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?