Следва

Роби Уилямс фалира

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 21 - 27 октомври

Инфлация, несигурно бъдеще, икономическа криза, корумпирана полиция и подкупна съдебна система...

Events преди 10 години

Малайзия - Камбоджа - Хонг Конг: The Trip of my Muse
Кога: 21 октомври - 2 ноември
Къде: Галерия - музей "Класика" (ул. Юрий Венелин № 32)

ИЗЛОЖБА на Светломира Минкова
графика и живопис
Малайзия - Камбоджа - Хонг Конг: "The Trip of my Muse"

На 21 октомври (понеделник) от 18.30ч. в Галерия - музей "Класика" се открива самостоятелна изложба на Светломира Минкова.

В тази изложба Светломира Минкова излага една малка част от творбите, които е рисувала през последните 6 месеца. Сред тях присъстват работи от Камбоджа (Пном Пен), Куала Лумпур, Хонг Конг и Ленгави.

Изложба живопис на Камен Александров
Кога: 21 октомври - 22 ноември
Къде: СОХО



Представяме ти самостоятелна изложба на артиста Камен Александров.

Известен повече като китарист на групите Skre4 и No more many more, Камен ще ни потопи във вълшебните цветове на палитрата си. Това е третата му изложба, в която са представени предимно картини, нарисувани през последната година.

"Не фиксирайте погледа си върху нищо конкретно. Насочете го навътре към себе си и го оставете да стане по просторен и всеобхватен. Сега ще откриете , че и зрителната картина е станала по-обширна, че в погледа ви има повече спокойствие и състрадание, повече равновесие."

НЯКОИ ГО ПРЕДПОЧИТАТ... (мюзикъл)
Кога: 22 октомври, 19 часа
Къде: Младежки театър "Николай Бинев"



Драматизация и режисура Венцислав Асенов
Сценография Петя Стойкова
Костюми Велина Кокалова
Музика Кирил Дончев
Хореография Валери Кондратцев
Вокален педагог Мария Коровешова

Участват: Герасим Георгиев - Геро, Владимир Зомбори, Лилия Гелева, Койна Русева, Вихър Стойчев, Светослав Добрев, Веселина Конакчийска, Ярослава Павлова, Зорница Маринкова, Гергана Христова, Мариана Миланова, Мая Бабурска, Елена Бърдарска, Александър Хаджиангелов, Юлиан Петров, Никола Стоянов, Красимир Недев, Явор Спасов, Деян Цвятков и студентите Севар Иванов, Павел Иванов, Валери Белев и Георги Кацарски и със специалното участие на Малин Кръстев в ролята на Осгууд Филдинг Трети.

Инфлация, несигурно бъдеще, икономическа криза, корумпирана полиция и подкупна съдебна система. Оправия няма никаква, надежда – още по-малко. Не си мислете, че говорим за България от 2013 година, действието на нашата пиеса се развива в Чикаго през 1929-а. Всяка прилика е случайна или случайно нарочна, зависи от гледната точка и разбудената ви гражданска съвест...

това едно/можеш ли го
Кога: 24 октомври
Къде: Сфумато



Сфумато "Нови имена" изборът на Малък сезон 2013
литературно четене на последната книга на Илко Димитров
участват ПОЕТИ и ПУБЛИКА

Двете врати на зала Underground са отворени за публика.
Ако влезеш през първата врата, ставаш слушател.
Ако влезеш през втората врата, ставаш читател.

"това едно/можеш ли го" е името на последната книга на Илко Димитров и на поредица литературни четения с поети и публика, които изговарят цялата книга от корица до корица, и които ще се случват всеки месец през сезон 2013/2014 в зала Underground на ТР СФУМАТО.

На входа на залата всеки от публиката избира дали да бъде слушател или читател и влиза през една от двете врати. Черна завеса пречи на двете групи да се виждат и разделя пространството на сцената на две, също както книгата е разделена на две големи поеми. Пространството на слушателите е затъмнено, така че нищо да не разсейва от фокусирането върху текста. От другата страна на завесата читателите получават книги и всеки чете по едно парче, докато не прозвучи цялата поема.

Авторът присъства лично и разговаря със своите слушатели и читатели след края на събитието.

Фотоизложба "Снимки на 1 символ"
Кога: 24 октомври
Къде: +това



Любов, мир, свобода са едни от основните права на всеки човек. Символът на любовта е сърце, на мира – гълъб. Правата на човека вече имат универсален символ. Той обединява силуетите на ръка и птица. Вижте фотоизложбата „Снимки на 1 символ”. Една снимка казва повече от 1000 думи. Фотоизложба на снимки с кауза в 20 000 думи.

На 24 октомври 2013 г. в „+ това“ в София се открива фотоизложбата „Снимки на 1 символ“. В изложбата са показани фотографии, изпратени за участие във фотоконкурса „Снимай МЕ – бъди част от универсалния символ на правата на човека”, който се проведе от 1 август до 15 септември 2013 г.

Отличените снимки представят авторски интерпретации на универсалния символ и каузата за отстояване на правата на човека, които участниците са запечатали в своите кадри. Заглавия като „Не пипайте правата на човека! Опасно за живота!”, „Надежда”, „Символът – посланик на изкуството” показват на зрителите наистина впечатляващи визуализации на универсалния символ в действие.

Официалното откриване на фотоизложбата "Снимки на 1 символ" е на 24 октомври 2013 г. от 19.00 ч., а нейни домакин е "+ това" /ул. „Марин Дринов” 30, София/.

 

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?