Следва

Дубльор на Емил Димитров участва в еротично шоу с бразилки

Кой ще изиграе Фреди Меркюри в крайна сметка? Вече е решено

33-годишен англичанин - актьорът Бен Уишоу - ще изпълни ролята на легендарния солист на...

People of art преди 10 години

33-годишен англичанин - актьорът Бен Уишоу - ще изпълни ролята на легендарния солист на Queen Фреди Меркюри, който почина от СПИН през 1991 година.

Припомняме, че през 2005 година Бен изпълни друга емблематична роля - на не по-малко легендарния музикант - китариста на The Rolling Stones Кийт Ричардс. Така че той определено има опит с подобни роли. Лентите "Парфюмеристът" и "007: Координати "Скайфолл" с негово участие въобще е излишно са се споменават - познаваме ги твърде добре.

По-рано заветният договор за превъплащението в кожата на великия музикант бе сключен с 42-годишния британски комедиен актьор Саша Барон Коен, но самият комик прецака всичко, искайки да представи Меркюри в твърде иронична светлина. Очевидно, колегите на Фреди от Queen, както и верните му приятели, не са оценили творческия порив и категорично се обявяват против.

Коен е възнамерявал да акцентира на бурния живот и пагубните навици на Меркюри, което, най-меко казано, не е особено етично.

Плюс това, Саша Барон неизменно извиква праволинейна асоциация с познатите ни "странни" свои персонажи, като Али Джи и Борат. Което също не се е понравило на страните по проекта, нито пък би допринесло за качествата на филм за легендарния солист на Queen, като се замислим.

Любопитно е още, че за ролята на Фреди Меркюри е претендирал и звездата от "Хари Потър" Даниел Радклиф.

Сега обаче Бен Уишоу държи "хляба и ножа"; остава да се надяваме, че ще е на висотата на първообраза.


Бен Уишоу




Фреди Меркюри

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра