Следва

Безумно красиви рокли за Сърцето на Майкъл Корс

Haute Goth

Ако плътната черна очна линия, сложните прически, боядисаните в гарваново черно коси и...

All fashion преди 10 години

Щом Jean Paul Gaultier, Alexander McQueen, John Richmond и John Galiano обичат и черпят творческо вдъхновение от готическия стил, то и ние можем. В името на модата, разбира се.

Ако плътната черна очна линия, сложните прически, боядисаните в гарваново черно коси и нокти, и викторианските рокли не са сред фешън приоритетите ни, то този месец определено сме настроени на вълна експерименти. А и има нещо толкова dark привлекателно в готиката.

Магнетизмът й навярно остава необясним за мнозина, но в месеца на Хелоуин няма как да пропуснем този произлизащ от пост-пънка стил. Може би единствено бихме си спестили белосването на лицето и тялото…

Родината на готик суб културата е Англия, а в наши дни я откриваме в различни сфери на изкуството и естетиката, най-често в музиката и модата. Страхотната новина за любителите готици и всички онези, които проявяват желание да завладяват нови стилови територии.

За да ви помогнем да намерите своя елемент в този иначе доста екстравагантен и смел стил, викаме на помощ модните експертите Fashion Days. Готическата визия вече не изглежда така далечна и твърде предизвикателна, нали?



Комбинираме предизвикателно къси панталонки от кожа Karl Lagerfeld 189. 90 BGN и снежнобяла риза с къс ръкав и интересен акцент Karl Lagerfeld 229. 90 BGN, и имаме основата на готик-тоалета. Екстравагантните рокерски ботуши с капси и бодли Pierre Balmain 759. 90 BGN и страхотните матово червени ръкавици без пръсти Karl Lagerfeld 299. 90 BGN са финалният щрих, който внася онази необходима доза агресия.

Всички продукти са от fashiondays.bg



Елегантната визия също може да претърпи готик метаморфоза. Избираме пола до коляното от кожа с ципове и по-груба катарама на колана Pierre Balmain 909. 90 BGN и я комбинираме с графитеносив тишърт със зловещ череп Ron Abraham 65. 90 BGN. Не изневеряваме на високите токчета Guess 113. 90 BGN и избираме палто с женствена кройка Karl Lagerfeld 859. 90 BGN. А масивният пръстен с тъмнозелен камък Celebrity by FV jewels 41. 90 BGN слага точката на едно съвършено haute goth уравнение.

Всички продукти са от fashiondays.bg



Черното и нюансите на зеленото определено се обичат, особено в готик визите. Доказва го и ефектната спортно-готическа комбинация: черна, ефирна рокля Vero Moda 46. 90 BGN, груби кецове ASH 189. 90 BGN, ефектна чанта, подходяща и за ежедневие Galliano 459. 90 BGN и късо, секси яке от велур Vero Moda 159. 90 BGN.

Всички продукти са от fashiondays.bg

Не забравяйте пиърсинга и татуировките вкъщи, както и тъмночервеното, или още по-добре черно червило. Подчертаните очи са абсолютно задължителни, както и дрехите в преобладаващо dark цветове, с елементи, вдъхновени от Средновековието или Викторианската епоха: черна дантела, тюл, и разбира се, Нейно Величество Кожата.

Обувките могат да бъдат на нисък или висок ток, но кубинките и ботушите са любими на готиката; колкото повече капси, шипове и ципове имат по тях, толкова по-добре. Не пестим и от аксесоари, залагаме на по-масивни колиета и обици, както и на различни шапки, диадеми, дори и на котешки ушички. Дългите ръкавици също могат да бъдат женствен акцент в готик визията.

Дължините варират от мини до макси, корсетите са чудесно решение за парти вечер. Това е секси страната на готическия стил. Не забравяме и подходяща връхна дреха, която е и финишът на готик тоалета: тренч, палто или рокерско кожено яке, като всякакви детайли са добре дошли.

Ето и модният ни преговор за готик облеклото с няколко думи: кожа, корсети, черно и пак черно, свобода на въображението и дарк детайли.

Нищо чудно да се появим на феста, обути в груби кубинки, кожени панталони и по всяка вероятност с бухнала и обемна прическа.

Събудете модния авантюрист в себе си и потърсете смело своето Готик-Аз. Кой знае, може да се окаже, че ви пасва като втора кожа.

Every day is a Fashion Day!

 

More from View Sofia

More All fashion