Следва

Добре е да се пробва: Серията за коса L’Oreal Mythic Oil Souffle D’Or

Парфюмите на есента - Ароматната 15-ица на 2013

Есента най-често свързваме с нюансите. На времето,  на настроението, на основните цветовете на града, на...

Body преди 10 години

Есента най-често свързваме с нюансите. На времето,  на настроението, на основните цветовете на града, на ароматите - всички те се менят толкова бързо, колкото бързо и отлита най-динамичния сезон.

За нюансите в образа на една жена, която изразява стила си чрез уханието, говори и селекцията ни от най-новите парфюми на великолепните марки, тези за есен-зима 2013.

Ето ги, подредени в ароматната 15-ица:

Fleur de Chine by Tom Ford




С аромата Fleur де Chine модната къща Tom Ford пренася жената в света на Далечния Изток. Вдъхновен e от романтичните и тайнствени жени от киното през 30-те години на миналия век и от фаталните гейши в кимоно и тъмно червило. Мирисът изплита магия с екзотичния привкус на цветето хуа лан, божур, сливи и глициния. Съчетанието на магнолия и жасмин отдават почит на традиционните китайски чайове. В синхрон разцъфват нотки на дървесината хиноки, използвана за изграждане на портите на будистките храмове. Създаването на пълната тайнствена мистика се допълва от нотки на бяла праскова, бергамот, зюмбюл, кехлибар, бензоин, кедър и ветивер.

Honey by Marc Jacobs



От причудливите перлени пеперуди, които красят шишенцето на аромата, до златистия оттенък на самата есенция - всичко в парфюма Honey на Marc Jacobs е предназначено да дарява с яркост, щастие и жизнерадост. Интересното дизайнерско решение на опаковката разкрива аромат, който експлоадира от жълти чувства, комбинирани с палави черни точки, които са една нестандартна екстравагантна препратка към слънчогледите на Ван Гог.

Мекият мирис на Honey разцъфва със свежи плодови нотки, сочна круша и мандарина, допълнени в сърцето от неустоим портокалов цвят, орлови нокти и прасковен нектар, положени върху основа от топъл мед и златна ванилия, обгърнати от светли дървесни акорди.

Dolce & Gabbana Pour Femme Intense



Близо година след появата на Dolce & Gabbana Pour Femme, модната къща D&G презентира дамския парфюм Dolce & Gabbana Pour Femme Intense - една по-интензивна и чувствена версия от миналогодишното издание в същият по форма флакон, ала оцветен в рубинено червен цвят.

Dolce & Gabbana Pour Femme Intense е силен и страстен флорален аромат. Отваря с връхни нотки на свежа мандарина и романтично нероли, проправящи път към сърцето, обвито в уханията на тубероза и нежен портокалов цвят, подсилени от леко сладка ориенталска основа, изградена от сандалово дърво и бяла ружа.

Мodern Мuse by Estée Lauder



Парфюмът Modern Muse на козметичната компания Estée Lauder е нов дамски парфюм, символизиращ самоуверената млада жена - жената, която знае, че е звезда в своя живот.

Modern Muse е модерен флорално дървесен аромат, създаден от парфюмериста Harry Fremont. Композицията му отваря със сочна мандарина, последвана в сърцето от неустоим букет от страстни и цветни нотки на тубероза, лилия, орлови нокти и влажни венчелистчета, обгърнати от благоуханията на китайски жасмин. Елегантната и стилна база е изградена от пачули, кехлибар, ванилия от Мадагаскар и чувствен мускус, подсилени от благородни дървесни акорди.

Eau d’Ivoire by Balmain



През 2012 година Balmain представи новата версия на известния парфюм Ivoire от 1979. Новото попълнение за 2013 година носи същото име като версиятя Eau d’Ivoire за 2000 година.

Прероденият Eau d’Ivoire е игрив и леко спортен аромат, направен от пресни плодове, нежни цветя и кипарисова база. Връхните нотки са бергамот и червен касис. Цвят на османтус и магнолия в сърцето са поставени върху база от пачули и мускус. Дизайнът на опаковката е вдъхновен от колекцията за есен 2013-та, проектирана от Olivier Rousteing.

Carolina Herrera CH Sublime



Carolina Herrera CH Sublime е нова интерпретация на оригиналния парфюм CH за жени от 2007 г. Ароматът е предназначен да допълни женствената елегантност, чувственост и очарование. Той е описан като забавен, очарователен и донякъде мистериозен. Силният и отличителен характер на аромата, предоставен от роза, пачули и мъх, се променя със съвременен акорд на пасифлора. В сърцето му са поставени рози и орхидеи, следвани в основата от пачули, мъх, кожа и кехлибар.

Roses de Chloé by Chloé



Три блестящи красавици представят новото ухание Roses de Chloé. Тилда Линдстам, Каролин Браш Нилсен и Естер Хийш, под ръководството на артистичния и идеен режисьор Фабиен Барон, създават запомнящата се рекламна визия.

Roses de Chloé е една нежна покана. Розата моментално излъчва изключителна свежест. Едно усещане, подсилено от бергамота, постепенно последван в сърцевината от есенция от роза дамасцена и модерен акцент от магнолия. Накрая на кожата остават емблематичните за къщата Chloé бял мускус и амбра.

Especially Escada Elixir by Escada



Especially Escada Elixir е нова, силна интерпретация на аромата на розата, който е основен в Especially Escada от 2011. За разлика от първата си реадаптация Especially Escada Delicate Notes от 2012, новият аромат представя неговата интензивна версия. Жената, застанала зад този аромат е смело елегантна. Тя излъчва увереност и осветява стаята с нейната енергия и усмивка.

Този мистериозен аромат на роза започва с круша, семена амбрете и грейпфрут. Сърцето включва турска роза, иланг-иланг, акорди на слива, положена върху база на пачули, бял мускус, сух кехлибар, кашмир и ванилия от Мадагаскар.

Eau de Parfum Intense на Elie Saab



Улавя нажежеността до бяло на ясното небе точно преди залез. Този очарователен момент, когато светлината още проблясва с меден цвят и зряла топлина.

Новият Eau de Parfum Intense на Elie Saabзапочва със свежестта на портокалов цвят. Сърцевинните нотки придават почти наркотично сочността на иланг-иланг, деликатно омекотен от сладостта на медна роза. В основните нотки, пачули и амброви акорди с немощна сладост обагрят обгръщащата диря, изпълнена с омагьосващи чувствени акценти.

Zen Gold Elixir by Shiseido



След като Zen Gold Edition бе представен през 2008, модната марка Shiseido освежава с нова версия за 2013: Zen Gold Elixir, достъпно и като лимитирана серия. Най-новият Zen е вдъхновен от силата на дзен енергия.

Съставът на новото издание Zen Gold Elixir е създадена от смес на богати цветни акорди и интензивни и приятни нотки кехлибар. Цветният хор пее с гласовете на елегантен жасмин и магнолия, над мек и нежен кехлибар, топла ванилия и дълбоко пачули. Най-новата версия е подписана от известния парфюмерист Michel Almairac.

Si by Giorgio Armani



Парфюмът Si на Giorgio Armani се движи от флорално-дървесната тема в посока признателността към съвременната дама с присъщите й красота, елегантност, енергия и свободен дух. Това е смесица от листа от джоджен и очарователен лимон при отварянето на флакона, които постепенно навлизат към сърцевината с очарователната микстура от жасмин, примесен с акватични нотки. Стилната база от кафява захар и изящността на кедровите листа оставят продължителна, завладяваща и нежна следа.

За новия аромат, чийто рекламно лице е холивудската актриса Кейт Бланшет, Giorgio Armani споделя: “Новата есенция е моят принос към модерната женственост – неустоима комбинация от грация, сила и независимост.”

Valetina Oud Assoluto by Valentino



Вдъхновен от богатството на Изтока, Valentino представя най-новото “черно“ издание от колекцията Valentina, украсено с едно черно кожено цвете.

Valetina Oud Assoluto съчетава деликатността на портокалови цветове и пикантни нюанси на кардамон, което води до скъпоценната стара дървесина, обогатена с нотки на кожа и съблазнителна Българска роза в сърцето. Силни акорди на шафран, мека ванилия и суха дървесина в основата на състава ни разкриват един топъл пустинен пейзаж.

Новият състав е подписан от парфюмериста Olivier Cresp, който внимателно избира всички нотки, за да се обединят италианската традиция с богатството и топлината на Ориента.

My Name by Trussardi



Новият дамски аромат на Trussardi незабавно очарова, изкушава и съблазнява сетивата, нашепва за прекрасни и запомнящи се моменти. Израз е на чистото удоволствие, обвито с воал от импулсивен чар.

Trussardi My Name разкрива симфония от благородни и ценни съставки, които показват нов аспект на люляка. Деликатната композиция от бели виолетови цветя и хелиотроп е в основата на този пристрастяващ парфюм. Подчертавайки елегантната сила на Trussardi, комбинацията от пленителния люляк и съблазнителната калия правят аромата самонадеян и неустоим. Базата е пристрастяваща с чувствените нотки на ванилия, обгърната от мускус и амброксан.

Предизвикателството да откриеш света и да реализираш едно интроспективно търсене. Това са и основните теми, които се изразяват чрез името, опаковката и рекламната визия на аромата.

Rogue by Rihanna



В разгара на есента Риана подготвя изненада за феновете си, представяйки своя четвърти аромат. Новият дамски парфюм се казва Rogue и е насочен към жените, обичащи да флиртуват и така да “разкриват истинската си същност”.

Rogue е цветен ориенталски аромат, нежно докосващ сетивата. Композицията му е съставена от циклама и лимонов цвят, подсилени в сърцето от романтични цветни акорди на жасмин и роза, “потопени” в сок от сочна слива и обгърнати с пелена от мек велур. Чувствената и топла основа е съставена от мускус, кехлибар, елегантно пачули и ванилия, деликатно “поръсени” с дървесни нотки.

За своя нов аромат звездата споделя: “Хората винаги се променят и развиват и искам Rogue да отразява коя съм днес. Направих го за всички жени, за всяко настроение, защото всички ние искаме да покажем истинската си същност.”

Boucheron Place на Vendôme



Бижутерийната къща Boucheron представя нов аромат за жени, кръстен на площад Вандом в Париж, където Boucheron открива първия си магазин за бижута през 1893 година.

Парфюмът символизира 150-годишната история на марката. Жената, която носи Boucheron, е независима, свободна и уверена в себе си.

Съставът е цветно-дървесен, създаден от Olivier Cresp и Nathalie Lorson.

Отваря се с прясна розова чушка, деликатен портокалов цвят и екстракт от роза. Листенца жасмин разкриват цветното сърце на парфюма, заедно с божур, обогатен със златни следи от мед. Нотките в основата са от елегантен кедър и чувствен бензоин.
 

More Body