Следва

Дълги до земята

Висша мода през китайски поглед

В последния ден от месец Юни започнаха дефилетата на колекция есен/зима 2008-2009 в Париж, където за пръв път Китай дебютира в света на висшата мода...

Fashion преди 15 години

В последния ден от месец Юни започнаха дефилетата на колекция есен/зима 2008-2009 в Париж, където за пръв път Китай дебютира в света на висшата мода.

На един подиум ще бъдат показани модели на Channel, Chistian Lacroix, Givenchy, Jean Paul Gaultier, Mauricio Galante, първата колекция на новия артистичен директор на модна къща Valentino Алесандра Факинети, както и колекцията на китайската дизайнеркта Ма Ке. Общо 27 дефилета ще следват едно след друго в разстояние на 4 дни.

Ма Ке е главната героиня в документалния филм на Jia Zhang-Ke носител на наградата „Златен лъв" за най-добър филм за лентата "Still life". През 2006 г. той проследява бума на модната индустрия в Китай и социалните промени, които произтичат от това с помощта на младата дизайнерка и нейната работа.

"Useless"
е именувана една от модните колекции на Ма Ке, представени в Париж преди това, от където се ражда и името на документалния филм. Това е приключение, което те води на пътешествие между мизерните фабрики за дрехи в Guangzhou в южната част на Китай и тесните улички на бляскавия Париж. Днес част от Guangzhou се е превърнала в един от най-производствените региони в света.Някои от дрехите, които се шият там, са модели на Ма Ке, но тя се стреми да избяга от индустриалната продукция и „анонимните" дрехи за сметка на уникални модели.





Какво ли е родило въображението на Ма Ке за тази колекция и нейното представяне, имайки предвид миналогодишното pret-a-porter, където моделите бяха изцапани с кал и стояха като статуи!?

More from View Sofia

More Fashion